КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПРЕЗЕНТАЦІЯ РЕЗУЛЬТАТІВ РОБОТИ НАУКОВОГО ГУРТКА «SMART-ІДЕЇ В СФЕРІ МІЖНАРОДНОГО КОРПОРАТИВНОГО БІЗНЕСУ»

Протягом навчального року в межах роботи наукового гуртка кафедри смарт-економіки «Smart-ідеї в сфері міжнародного корпоративного бізнесу» здобувачі вищої освіти опублікували понад 20 статей та 50 тез доповідей всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференцій.

Студенти кафедри смарт-економіки взяли участь у ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих учених та студентів «Домінанти соціально-економічного розвитку України у нових реаліях» (29.03.2024 р.) та в V Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Імперативи економічного зростання в контексті реалізації Глобальних цілей сталого розвитку» (23.04.2024 р.) Київського національного університету технологій та дизайну.

27 лютого 2024 року студенти кафедри смарт-економіки взяли активну участь у роботі наукового семінару «Розвиток біоекономіки та smart-спеціалізація регіонів України» в рамках реалізації модуля Жана Моне Еразмус+ «Promoting of European skills and approaches for sustainable bioeconomy in the conditions of Ukrainian acute challenges» (PESAB) в Київському національному університеті технологій та дизайну.

У 2024 році здобувачами кафедри смарт-економіки разом з науковими керівниками було подано 4 наукові роботи: на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Економіка АПК та сільського господарства» у Сумському національному аграрному університеті виконавці: А. Кліменко, П. Пузирьова; М. Ряска, З. Шацька; М. Закарлюка, Є. Хаустова; на конкурс «Black Sea Science 2024» на базі Одеського національного технологічного університету Д. Пригарська, О. Будякова.

01.05.2024 р. з метою залучення здобувачів вищої освіти до наукової, творчої діяльності у сфері міжнародних економічних глобалізаційних процесів проведено презентацію результатів наукової діяльності Д. Пригарської студентки 3 курсу гр. БМЕк-21 кафедри смарт-економіки.

Із 1.02.2024 р. проводився Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024» на базі Одеського національного технологічного університету. За результатами конкурсного відбору наукова робота, виконана під керівництвом О. Будякової, к. е. н., доц. в рамках роботи наукового гуртка кафедри смарт-економіки «Smart-ідеї в сфері міжнародного корпоративного бізнесу» отримала 3 призове місце за напрямом «Економіка і управління», на який було подано понад 70 наукових праць.

Наукова робота студентки була присвячена перспективам упровадження біоекономіки на фармацевтичному підприємстві.

У перспективі планується активізація роботи наукового гуртка та розширення наукових інтересів на засадах тісної співпраці викладачів, науковців, студентів та аспірантів.

Підтримуємо освітній фронт, працюємо, разом для Перемоги!

07.05.2024