КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Співпраця університетської науки та бізнесу на кафедрі промислової фармації

Ректор Київського національного університету технологій та дизайну академік АПН України Іван Грищенко постійно наголошує на необхідності тісної співпраці університету з виробництвом. Це сприяє практикоорієнтовному навчанню студентів. Такий підхід високо оцінили не лише в Україні, але й за кордоном. Наш університет – серед 100 найкращих дизайнерських шкіл світу.

Нещодавно факультет хімічних та біофармацевтичних технологій зайняв 71 місце у рейтингу ТОП-100 найкращих наукових шкіл, які забезпечують підготовку спеціалістів в галузі  фармації. Таке визнання не пройшло повз увагу провідних фармацевтичних компаній. 13 лютого 2017 року кафедру промислової фармації КНУТД відвідав регіональний менеджер ТОВ «РЕАЛАБ» Тимофій Чижиков.

На зустрічі з ректором Іваном Грищенком, керівництвом факультету хімічних та біофармацевтичних технологій та науково-педагогічними працівниками кафедри він повідомив, що товариство «РЕАЛАБ» є ексклюзивним дистрибьютером компанії Phenomenex (США) в Україні. Декан факультету ХБТ доцент Ольга Баула розповіла про розвиток освітнього процесу та наукових досліджень на факультеті.

 

Пан Чижиков від імені ТОВ «РЕАЛАБ» привітав університет із включенням факультету хімічних та біофармацевтичних технологій КНУТД в світовий рейтинг медичних та фармацевтичних шкіл. У зв’язку з цією подією компанія вирішила взяти участь у розвитку навчально-наукової лабораторії молекулярної фармакології, хемогеноміки та біогеронтології КНУТД (науковий керівник к.х.н. В. Бессарабов) та подарувати університету сучасну напівпрепаративну колонку для високоефективної рідинної хроматографії торгової марки LUNA виробництва компанії Phenomenex.

 

Ректор КНУТД академік Іван Грищенко щиро подякував за надану спонсорську допомогу. Він зазначив, що співпраця науковців університету та представників бізнес-структур закладає нові перспективи для розвитку вищої освіти та науки в Україні.

17.02.2017