КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ІІ Міжнародний форум з хутра EURASIA FUR FUTURES UKRAINE

В Київському національному університеті технологій та дизайну 20 квітня 2017 року відбувся ІІ Міжнародний форум з хутра EURASIA FUR FUTURES UKRAINE.

До учасників форуму з вітальним словом звернувся Ректор університету Іван Михайлович Грищенко і наголосив, що сьогодні університет докладає максимум зусиль щодо забезпечення практико-орієнтованого навчання студентів – майбутніх фахівців хутрової галузі.

Президент Української асоціації хутровиків Ігор Теодорович Зварич привітав учасників форуму та щиро подякував університету за підготовку кваліфікованих кадрів в загальній концепції розвитку хутрової галузі України.

Виконавчий директор Української асоціації хутровиків Алла Ємельянова звернула увагу присутніх на результати, що реалізовані в рамках виконання рішень минулорічного FUR FUTURES-2016, та на завдання сьогодення.

 

Про здобутки кафедри біотехнології, шкіри та хутра, що були досягнуті в рамках домовленостей першого форуму FUR Futures доповіла завідувач кафедри Олена Романівна Мокроусова. Вона також відмітила результати співпраці кафедри з хутровою компанією «Тикаферлюкс» та ТОВ «Спільне українсько-нідерландське підприємство «MPV–Юкрейн». Здобутком співпраці кафедри з вітчизняними виробниками хутра стало також стажування студентки 4 курсу групи БШХ-13 Лапи Олександри в умовах МРV Murrhardter Pelzveredelung Franke KG (м. Мурхардт, Німеччина), результати якого були оприлюднені під час роботи форуму.

 

Запрошені гості – представники найбільшого в Європі аукціонного дому Kopenhagen Fur (Дания) Каспер Райнбахер і Вікторія Пустиннікова – презентували особливості роботи хутрового аукціону та ознайомили присутніх з сучасними підходами вирощування хутрових звірів в Данії.

Традиційною стала презентація досягнень молодих дизайнерів – переможців та учасників конкурсу Remix-Eurasia-2016. Випускниця факультету дизайну Діана Агоян представила колекції виробів з хутра, підготовлені студентками КНУТД Наталією Губань та Тетяною Богомазюк.

 

Молодий дизайнер Бурак Дахан з Туреччини, який отримав Гран-прі Remix-Eurasia-2016, представив презентовану на конкурсі модель виробу з хутра.

 

Успіхом форуму стали майстер-клас, проведений фахівцем кушнірської майстерності Айфер Гюмрюк з Туреччини, та презентації колекцій українських дизайнерів Ірини Пархоменко та Марини Ярославської.

 

 

28.04.2017