КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Пленарне засідання ХVІ Всеукраїнської наукової конференції молодих учених та студентів «Наукові розробки молоді на сучасному етапі»

У Київському національному університеті технологій та дизайну відбулось пленарне засідання XVІ Всеукраїнської наукової конференції молодих учених та студентів «Наукові розробки молоді на сучасному етапі».

Конференція покликана активізувати і популяризувати наукову діяльність молоді та сприяти розвитку творчих контактів.

Співорганізатори конференції - Міністерство освіти і науки України, Київський національний університет технологій та дизайну, Українська асоціація підприємств легкої промисловості.

Початку конференції передувала виставка наукових розробок студентів і аспірантів факультетів дизайну, індустрії моди, мехатроніки та комп'ютерних технологій і хімічних та біофармацевтичних технологій. Найцікавіші експозиції представили кафедри технології та конструювання швейних виробів (зав. каф. проф. Березненко С.М.), технології трикотажного виробництва (зав. каф. проф. Галавська Л.Є.), біотехнології, шкіри та хутра (зав. каф. проф. Мокроусова О.Р.), електрохімічної енергетики та хімії  (зав. каф. проф. Барсуков В.З..), прикладної екології, технології полімерів та хімічних волокон (зав. каф. проф. Плаван В.П.), прикладної механіки та машин (зав. каф. доц. Манойленко О.П.), техногенної безпеки та тепломасообмінних процесів (зав. каф. проф. Панасюк І.В.), ергономіки і проектування одягу (зав. каф. доц. Остапенко Н.В.), художнього моделювання костюма (зав. каф. проф. Ніколаєва Т.В.).

З вітальним словом від ректорату до учасників конференції звернувся проректор Віталій Чабан, який відмітив, що в умовах сучасного стану економіки актуальним є запровадження механізмів розвитку науки та інновацій саме у середовищі студентів і молодих вчених.

З вітальним словом та інформацією про стан та проблеми галузі, перспективи співробітництва науковців з підприємствами легкої промисловості виступили виконавчий директор Асоціації “Укрлегпром” Ірина Науменко та генеральний директор ПАТ «Чинбар» Віктор Ліщук.

На пленарному засіданні були заслухані цікаві і змістовні доповіді: аспірантів та студентів Київського національного університету технологій та дизайну Максима Коляди, Наталії та Ірини Кір’янових, Оксани Бутенко, Херсонського національного технічного університету Юлії Фещук, Національного університету «Львівська політехніка» Богдана Теличка, Луцького національного технічного університету Мар’яна Христина, ДВНЗ «Київський національний економічний університет ім. В.Гетьмана» Андрія Дончука і Романа Сердюка, Української інженерно-педагогічної академії Альони Єршової.

 

У рамках роботи конференції підведені підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Легка промисловість», що проводився на базі нашого університету. Загалом на конкурс подано 45 студентську наукову роботу з 11 вищих навчальних закладів України (м. Київ, м. Херсон, м. Луцьк, м. Харків, м. Хмельницький, м. Львів, м. Старобельск), серед яких 16 молодих науковців стали призерами конкурсу. Авторитетне журі, до складу якого також входили представники провідних підприємств легкої промисловості, відмітило високий рівень виконання досліджень, актуальність вибору тем та практичне їх спрямування.

Кращі доповіді у вигляді тез та статей будуть опубліковані у наукових виданнях університету.

Завершилось пленарне засідання конференції церемонією нагородження переможців та учасників конкурсу.

28.04.2017