КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Як збуваються мрії: перша фотовиставка у космосі

Вітаємо Почесного доктора КНУТД, професора  Херш Чадха із грандіозним успіхом і, одночасно, здійсненням його багаторічної мрії – проведенням виставки власних фоторобіт у космосі.

Всесвітньовідомий фотохудожник, активний захисник природи, шанований педагог, вдалий бізнесмен і щедрий благодійник Херш Чадха у своїх творчих мандрівках з фотокамерою відвідав майже 300 міст у більше, ніж 90 країнах світу. Його фотороботи займають почесні місця у національних та університетських бібліотеках, музеях, приватних колекціях членів королівських сімей. І от тепер фотовиставка професора Херш Чадха, складена із зображень його улюблених квітів, вийшла за межі нашої планети.

19 жовтня 2016 року п’ять фотографій  квітів разом із членами екіпажу Міжнародної космічної станції (МКС) 49/50 відправились на орбіту і стали найпривабливішими елементами інтер’єру станції. Про це космонавти розповіли на прес-конференції у Зоряному містечку, 1 червня 2017 року після свого повернення з космічного відрядження. Вони щиро дякували професору Херш Чадха за ту красу, що оточувала їх у штучному просторі космічної станції та нагадувала їм про справжні земні багатства.

Треба відзначити, що "Перша фотографічна виставка у космосі" стала помітною подією не тільки серед космонавтів. Про неї повідомили численні інформаційні ресурси. 

Майже 15 років Велична Людина - Херш Чадха прагнув здійснити свою Величну Мрію. Гуманізм, віра у доброту і красу, наполегливість і цілеспрямованість можуть бути нам прикладом успішності, основаної на служінні людям, любові до нашої планети. Поздоровляємо нашого Почесного Доктора професора Херш Чадха з чудовим досягненням, бажаємо йому здоров’я і радості!

Більш детальну інформацію про експедицію 49/50 на МКС можна отримати  за посиланням на відео  

До речі, в Музеї фотографії КНУТД експонуються подаровані кафедрі дизайну саме ті фотороботи професора Херш Чадха, які вже півроку перебувають у космосі і продовжують виконувати свою екологічну місію.

10.07.2017