КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Урочиста церемонія посвяти у першокурсники

У Київському національному університеті технологій та дизайну відбулися урочистості з нагоди святкування Дня Знань та посвяти першокурсників. Для вчорашніх школярів наступає пора нових відкриттів та усвідомлення себе як самодостатнього та освіченого громадянина своєї країни.

Церемонію посвяти було забезпечено музичним супроводом у виконанні Державного муніципального духового оркестру. Студенти на чолі зі своїми деканами, пройшли ходою перед почесними гостями.

  

  

   

Під звуки гімну України відмінники навчання та активісти університету підняли прапор України та Київського національного університету технологій та дизайну: відмінниця навчання, міс КНУТД 2017, студентка 3-го курсу факультету економіки та бізнесу Тхорук Юлія та Голова студентського самоврядування факультету дизайну Лачинов Сергій, а також Голова самоврядування факультету хімічних та біофармацевтичних технологій Дерлюк Віталій та відмінниця навчання, віце-міс КНУТД 2017, студентка 3 курсу факультету індустрії моди Кошева Діана.

Урочиста церемонія посвяти у першокурсники розпочалася з привітання ректора Івана Михайловича Грищенка. Він побажав першокурсникам бути відмінними студентами та освіченими громадянами суспільства, в якому вони живуть.

З посвятою привітав Кремень Василь Григорович – голова наглядової ради Київського національного університету технологій та дизайну; Президент Національної Академії педагогічних наук України, академік. Він у своїй промові зазначив основні аргументи навчатись у нашому університеті та важливість студентської пори у житті кожної людини. Побажав першокурсникам бути наполегливими та вірними своїй справі.

Слова настанови висловила Вороніна Лариса Михайлівна – випускниця університету, член наглядової ради КНУТД, відомий дизайнер, власник бренду «Voronin». Вона зазначила важливість усіх дисциплін, які першокурсники будуть вивчати у стінах Київського національного університету технологій та дизайну. Адже для кожного висококваліфікованого управлінця та спеціаліста корисними є знання з усіх сфер його діяльності. В кінці промови наголосила на правильному виборі університету першокурсниками.

Зі словами привітання виступив Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України – Яцунь Олександр Михайлович, який побажав першокурсникам легкого та продуктивного навчання.

Паламаренко Анатолій Нестерович – член наглядової ради Київського національного університету технологій та дизайну, Герой України, народний артист України, Лауреат Національної премії прочитав для студентів вірш Степана Руданського «Наука».

Крищенко Вадим Дмитрович – почесний доктор Київського національного університету технологій та дизайну, поет-пісняр, народний артист України привітав першокурсників авторським віршем, рядки якого говорять: «…Пишайтеся дорогі друзі – що Ви студенти КНУТД!».

 

Привітати наших першокурсників також прийшли Генеральний директор ПАТ «Чинбар» Ліщук Віктор Іванович, Директор швейного підприємства «Дана-Мода» Іванова Людмила Іванівна, Голова наглядової ради акціонерного товариства «Володарка» Гавриш Леонід Тарасович, топ-стиліст, власник салонів краси ДІ-2 В’ячеслав Дюденко та інші високоповажні гості.

Обряд вступу до студентської родини Київського національного університету технологій та дизайну розпочався проголошенням Клятви вірності рідному університету. Текст клятви проголосила студентка першого курсу факультету індустрії моди – Павлюк Анна.

За традицією студенти-першокурсники отримують від випускників університету символи студентства. Вступники від імені всіх першокурсників отримали символічний «КЛЮЧ ДО ЗНАНЬ» та символічний «СТУДЕНТСЬКИЙ КВИТОК», які їм передали п’ятикурсники.

 

Наш студент факультету індустрії моди, спеціалізація «Проектування взуття галантерейних виробів», учасник Міжнародного конкурсу «FASIONWEEK», переможець конкурсу «Печерські каштани», конструктор взуття Богдан Гончаренко разом зі своїми товаришами подарували присутнім показовий виступ з карате. Крім того, Богдан 4-разовий чемпіон світу, 7-разовий чемпіон Європи та володар Кубку Європейських чемпіонів з карате годзюрю. А також – інструктор з рукопашного бою, який підготував розвідників Першого окремого батальйону морської піхоти Збройних Сил України – учасників бойових дій в антитерористичній операції на Сході України.

 

Приємним подарунком для першокурсників та гостей стало музичне привітання від Лауреата Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, художнього керівника Студії народної пісні «Червона калина» Київського національного університету технологій та дизайну – Тетяни Кисляк.

Вітаємо наших першокурсників з набуттям чинності їх ролі студентів Київського національного університету технологій та дизайну. Бажаємо успіхів у всіх починаннях!

 

 

30.08.2017