КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Заснування саду сакур на території парку КНУТД разом з Почесним доктором Херш Чадхою

Теплого, сонячного осіннього дня, до Київського національного університету технологій та дизайну завітав Почесний доктор КНУТД, видатний фотограф, невтомний мандрівник, досвідчений педагог, меценат, майстер фотомоделінгу – людина з великої літери – Херш Чадха.

Херш Чадха активно співпрацює з Київським національним університетом технологій та дизайну. У 2012 році ним була створена фотостудія «Prof. Hersh Chadha Studio» (прим. № 5-0106), у 2014 році –  передані біля 30 унікальних фотовидань з власної бібліотеки. Проведені майстер-класи та лекції у Києві, участь в яких взяли понад 100 студентів і викладачів. Протягом останніх трьох років п’ять студентів пройшли стажування в Об’єднаних Арабських Еміратах, Непалі, Кенії, Мальдівській Республіці, на Сейшельських островах.

Візит Херш Чадхи завжди збігається з визначними подіями у житті нашого університету. Сьогодні між ректором КНУТД Іваном Михайловичем Грищенком та Херш Чадхою було підписано контракт про фінансування створення саду сакур на території парку університету. І відразу ж проведено церемонію заснування даного саду.

 

На заході були присутні керівництво університету, студенти, представники ЗМІ.

Херш Чадха побажав студентам і викладачам приємного відпочинку  у саду, що згідно із контрактом має бути створений вже у цьому році. Його дружина пані Нандіні відзначила, що такі заходи є для неї дуже важливими і вона завжди із задоволенням бере участь у різних проектах свого чоловіка.

 

Зі словами вдячності виступив ректор Іван Михайлович, який підкреслив унікальність такої події для університету. Відмітив, що пройде час і парк даруватиме радість усім, хто буде в ньому відпочивати і кожен пам’ятатиме засновника саду сакур у КНУТД.

Декан факультету дизайну Марина Вікторівна Колосніченко подякувала подружжю Чадха за їх небайдужість до розвитку студентського та університетського життя.

 

Урочисте перерізання стрічки і відкриття меморіальної дошки

 

Перший саджанець

Музичне вітання було виконано творчими колективами КНУТД: народний вокальний ансамбль «SMILE» та студія народної пісні «Червона калина».

 

І на останок було зроблено сотні фотографій, які зберігатимуть емоції та усмішки кожного, хто був присутнім на церемонії заснування саду сакур.

 

Родина нашого університету щиро вдячна Доктору Херш Чадха за його неоцінений внесок у розвиток КНУТД.

20.09.2017