КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

День української писемності та мови в Київському національному університеті технологій та дизайну

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні. Встановлене воно було 9 листопада 1997 року Указом Президента № 1241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства». За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця — першого історика Київської Русі. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

Кожного року, починаючи з 2000 р., в цей день Україна пише радіодиктант Національної єдності. Цьогоріч він проходив у форматі міжнародного флешмобу. Тому Київський національний університет технологій та дизайну створив власний осередок написання диктанту, зібравши в велику єдину родину студентів та викладачів.

Усі бажаючи долучилися до написання диктанту «Україна на зламі тисячоліття», який прочитав професор кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну Дзира І.Я.  У заході взяли участь більше ніж сімдесят студентів та викладачів факультетів індустрії моди,  мехатроніки та комп’ютерних технологій, навчально-наукового інституту сучасних технологій навчання, а також проректор Чабан Віталій Васильович, начальник відділу договірної роботи та державних закупівель Мурована Любов Вікторівна.

 

Наводимо правильний варіант диктанту і чекаємо претендентів на звання кращого знавця української мови, який має шанс отримати спеціальний диплом (ауд. 4-322, кафедра професійної освіти в сфері технологій та дизайну).

10.11.2017