КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Відбулась науково-практична конференція «Інноваційні технології у виробництві: військове обмундирування, спецодяг, засоби захисту»

За ініціативою Асоціації «Укрлегпром» 27 жовтня 2017 року науковці Київського національного університету технологій та дизайну взяли участь у  науково-практичній конференції «Інноваційні технології у виробництві: військове обмундирування, спецодяг, засоби захисту», яка відбувалась у приміщенні Торгово-промислової палати України.

Мета заходу - ознайомлення потенційних замовників речового майна та одягу спецпризначення з інноваційними технологіями виробництва, поглиблення взаємовигідної співпраці, обмін міжнародним досвідом. Тут були представлені останні наукові розробки, пройшло обговорення проблемних питань здійснення державних закупівель, тощо.

Представники наукових шкіл Київського національного університету технологій та дизайну вкотре продемонстрували високий рівень розробок військового спорядження та спеціального одягу, взуття, екрануючих покриттів для захисту від електромагнітних випромінювань деталей військової техніки (зокрема тепловізорів, прицілів і ін.).

 

Зі змістовними і цікавими доповідями на конференції виступили:

-       Супрун Наталія Петрівна -  д.т.н., проф., завідувач кафедри матеріалознавства та експертизи текстильних матеріалів на тему "Особливості розробки сучасного асортименту шпитального одягу";

-       Барсуков В’ячеслав Зіновійович - д.х.н., проф., завідувач кафедри електрохімічної енергетики та хімії на тему "Покриття для захисту обладнання і людини від електромагнітного випромінення";

-       Саковець Василь Василійович - аспірант кафедри технології та конструювання швейних виробів, начальник відділу розробки речового майна, підполковник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України на тему "Міжнародний досвід та практика впровадження світових стандартів у сфері військового обмундирування і форменого одягу".

 

У конференції також брали участь представники Мінекономрозвитку, Міноборони, МВС, Нацгвардії, Нацполіції, Держприкордонслужби, СБУ, РНБО та близько 80 представників бізнес-структур.

Враховуючи ділову і дружню атмосферу, яка панувала на заході, сподіваємось на розширення у найближчому майбутньому списку партнерів нашого університету.

14.11.2017