КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Розширення дружніх стосунків кафедри комп’ютерно-інтегрованих технологій та вимірювальної техніки КНУТД з Технічним ліцеєм м. Києва

Учні 10 та 11 класів Технічного ліцею м. Києва під час відвідування Київського національного університету технологій та дизайну детально ознайомились зі специфікою та умовами навчання на кафедрі комп’ютерно-інтегрованих технологій та вимірювальної техніки.

 

 

В спеціалізованій лабораторії технічних засобів автоматизації, гнучкого автоматизованого виробництва та роботизованих комплексів зав. кафедри КІТВТ професор Здоренко В.Г. та доцент кафедри Ківа І.Л. розповіли учням Технічного ліцею про особливості створення та керування  пневматичними системами на виробництві, і підкреслили важливість впровадження мікропроцесорної техніки в сучасних системах керування.

 

 

Доцент кафедри КІТВТ, к.т.н. Барилко С.В. розповів про засоби проектування та практичну реалізацію проектів автоматизованих систем керування, які створені на основі мікроконтролерів. Під час співбесіди були показані конкретні приклади систем.

 

 

Доценти кафедри Барилко С.В. та Лісовець С.М. продемонстрували системи керування різноманітними об’єктами автоматизації з використанням промислових логічних контролерів. Також учням ліцею продемонстрували роботу станка с числовим програмним керуванням, який був створений студентами кафедри КІТВТ. В якості результату була показана емблема КНУТД створена по програмі, що розробив студент кафедри Лебедюк Т.В.

За результатами зустрічі обидві сторони висловили бажання щодо подальшої активної співпраці, а учні ліцею висловили надію на те, що для когось із них стіни університету стануть на певний час домівкою.

15.11.2017