КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Всеукраїнські Сковородинські навчання: «Пізнай себе»

Викладачі Київського національного університету технологій та дизайну (кафедра філософії, політології та українознавства) 16 листопада 2017 року взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Морально-світоглядне природовідповідне й культуровідповідне вчення Г.С. Сковороди в сьогоденні», приуроченій 295-літтю від народження великого українського мислителя-мудреця, педагога, філософа, поета, композитора, музиканта, співака, духовного практика, культурно-освітнього подвижника Григорія Сковороди, що проводилась в рамках Програми Всеукраїнських Сковородинських навчань «Пізнай себе».

Гостей та учасників конференції привітали: Ярослав Яцків - академік НАН України, голова Українського міжнародного комітету з питань науки і культури при НАН України, Валерій Решетинський – директор Інституту генези життя та Всесвіту, керівник Духовно-просвітницького центру м. Києва.

Конференція включала в себе не тільки доповіді провідних фахівців України, але й мистецьку частину: зокрема діяла виставка картин художника Генрі Ягодкіна «Григорій Сковорода в портретах».

17 жовтня 2017 р. в Київському національному університеті технологій та дизайну, на кафедрі філософії, політології та українознавства відбувся науковий семінар до 295-річчя від дня народження Григорія Савича Сковороди (1722—1794), згідно розпорядження Міністерства освіти та науки України в рамках Всеукраїнських Сковородинських навчань «Пізнай себе».

В заході взяли участь викладачі кафедри ФПУ та студенти першого курсу. Під час наукового семінару студенти розкривали такі дискусійні питання: значення діяльності Г.Сковороди для розвитку культури й просвіти в Україні, специфіка сковородинського гуманізму, новаторство в розумінні сутності людини, риси суспільного ідеалу Г.Сковороди. Керівник наукового семінару – докт. філософ. наук Сакун А.В.

Відбувся конкурс студентських творчих робіт (4 корпус, 4 поверх)

21.11.2017