КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Урочисте відкриття Навчально-наукової лабораторії швейних технологій в Індустрії моди

У Київському національному університеті технологій та дизайну у співпраці з компанією SOFTORG – найбільшим ретейлером швейного обладнання в Україні, відбулось урочисте відкриття Навчально-наукової лабораторії швейних технологій в Індустрії моди, де вперше в Європі було презентовано найновітніше обладнання японського бренду JUKI.

На презентації були присутні партнери та почесні гості університету:

  • керівництво компанії SOFTORG;
  • представник бренду JUKI Султан Манізов;
  • представник департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);
  • віце-президент Конфедерації роботодавців України Соколовський Олександр Беньямінович;
  • президент-голова правління асоціації «Укрлегпром» Ізовіт Тетяна Леонідівна;
  • президент Української асоціації хутровиків Зварич Ігор Теодорович;
  • представники Кластеру легкої промисловості, а саме генеральний директор ПАТ «Чинбар» Ліщук Віктор Іванович та директор ТОВ «Дана-мода» Іванова Людмила Іванівна;
  • голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Данилевська Ірина;
  • представники інших виробничих компаній. 

Захід розпочався зі вступного слова ректора Івана Михайловича. Він підкреслив важливість співпраці освіти з представниками ділового світу та зазначив унікальність наданого обладнання для підготовки молодих фахівців у індустрії моди, адже такі події дозволяють зробити інвестиції в інновації, кадри та науку. Іван Михайлович подякував представникам фірм за їх небайдужість у розвитку та модернізації освітнього процесу.

Голова компанії SOFTORG Звєрєв Олександр Юрійович особливо був схвильованим, оскільки такий захід у його практиці вперше. Він подякував усім, хто долучився до реалізації цього проекту та зазначив напрямок подальшої співпраці з університетом.

Представник бренду Juki Султан Манізов запропонував переглянути відеозвернення президента цього бренду. Їх компанія завжди готова підтримувати такого роду ініціативи, та має на меті проведення семінарів щодо обміну між японськими та українськими фахівцями.

Іван Михайлович від імені Київського національного університету нагородив голову компанії SOFTORG Олександра Юрійовича почесною відзнакою та подякував за його внесок у розвиток освіти.

Урочисто перерізав червону стрічку, ректор КНУТД Грищенко Іван Михайлович та директор компанії «Софторг» Звєрєв Олександр Юрійович відкрили нову еру в практико-орієнтованій підготовці висококваліфікованих кадрів у сфері індустрії моди та закріпили це угодою про співпрацю.

 

Студенти Факультету Індустрії моди першими отримати можливість спостерігати роботу п’яти найсучасніших швейних машин різного функціонального призначення, а потім і самостійно спробували попрацювати під керівництвом головного інженера компанії SOFTORG.

 

 

05.12.2017