КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

МАЙСТЕР-КЛАС З ДИСЦИПЛІН КАФЕДРИ ТБТМП

Вміння надавати першу долікарську допомогу безпосередньо пов’язано з поняттям «безпека життєдіяльності». З метою підвищення рівня засвоєння студентами університету знань з дисциплін  безпека життєдіяльності та цивільний захист, охорона праці на кафедрі техногенної безпеки та тепломасообмінних процесів було проведено майстер-клас  з теми «Перша долікарська допомога».

Навчання проводив сертифікований інструктор Товариства Червоного Хреста, куратором заходу від кафедри ТБТМП була доцент Євгенія Романюк.

Під час проведення майстер-класу студенти отримали практичні навички з надання першої долікарської медичної допомоги, методів транспортування постраждалого з використанням необхідного спорядженням (бинти, шини, термоковдра, м'які ноші, комірець інше). На спеціальному манекені відпрацьовували навички серцево-легеневої реанімації.

Слід відзначити, що поняття «Перша долікарська допомога» включає як вміння надати самодопомогу так і володіння основами реанімації, навичками зупинки кровотеч та іммобілізації переломів різних типів, надання допомоги потерпілим в НС від різноманітних вражаючих факторів та навичок транспортування потерпілого. Відповідно компетентна людина повинна вміти надати допомогу собі та тим, хто її потребує.

Набуті навички будуть завжди актуальними в повсякденному житті. 

04.12.2017