КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Викладачі та студенти факультету економіки та бізнесу на Міжнародному науковому семінарі у Віденському університеті

У грудні викладачі та студенти факультету економіки та бізнесу Київського національного університету технологій та дизайну взяли участь у роботі  V Міжнародного наукового семінару  «Формування економіки знань як базису інформаційного суспільства», який був організовано Міжнародною академію інформатики за підтримки Віденського університету та відбувся у м. Відень, Австрія.

Роботу наукового семінару було присвячено теоретичним та практичним проблемам формування інформаційного суспільства та економіки знань. На семінарі доповідали провідні вітчизняні та зарубіжні вчені. Для молодих учених, аспірантів та студентів було організовано Міжнародну конференцію «Економіка інформаційного суспільства: сучасні проблеми та перспективи розвитку».

 

Виступи науковців, аспірантів і практикуючих управлінців і подальше їх обговорення відбулося за такими напрямами:

- теоретичні, методологічні та практичні проблеми формування «економіки знань»;

- сучасні інформаційні та комунікаційні технології в економіці, підприємництві, освіті, управлінні та публічному адмініструванні;

- актуальні проблеми розвитку науково-технічного, соціально-економічного, суспільно-політичного, людського потенціалу в умовах формування «економіки знань»;

- прикладне застосування інформаційної підтримки формування «економіки знань»;

- реалізація і захист прав інтелектуальної власності;

- інновації в економіці, підприємництві, освіті, управлінні та публічному адмініструванні.

Семінар було проведено на території Угорщини і Австрії. Всі учасники семінару отримали сертифікат, в якому  вказано тривалість робочого часу семінару - 36 годин. Сертифікат про участь у міжнародному науковому семінарі на території країни ЄС є документом, який підтверджує міжнародний досвід наукового (науково-педагогічного) працівника відповідно до Порядку присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам, а також враховується при ліцензуванні та акредитації освітніх послуг.

У роботі Міжнародного семінару та науково-практичної конференції молодих учених та студентів взяли участь декан факультету економіки та бізнесу, проф. Олександра Володимирівна Ольшанська, доцент кафедри бізнес-економіки Валерія Володимирівна Костинець, доцент кафедри економічної кібернетики та маркетингу Юлія Володимирівна Костинець, 15 студентів 3 та 4 курсу факультету економіки та бізнесу, які навчаються на освітній програмі «Туристичний бізнес» та на спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». Для студентів, які здобувають освіту у сфері туристичного бізнесу, ця поїздка стала не тільки нагодою взяти участь у Міжнародній конференції, а й чудовою можливістю під керівництвом свого викладача дисциплін «Географія туризму» та «Економіка туризму» - Валерією Володимирівною Костинець, на практиці освоїти цілий ряд професійних компетентностей, необхідних у роботі як туристичного агенту, так і екскурсовода, аніматора, керівника туристичної групи.

Після роботи Міжнародного семінару викладачі та студенти факультету економіки та бізнесу чудово провели час у видатних європейських столицях – Будапешті та Відні: відвідали екскурсії, прогулялись передріздвяними ярмарками, відчули історію і культуру цих міст, насолодились чудовими хвилинами неформального спілкування та спільного відпочинку. Сподіваємось, що участь у Міжнародних конференціях та спільні поїздки викладачів та студентів стануть доброю традицією нашого факультету.

03.01.2018