КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Cучасні тренди у профорієнтаційній роботі та формуванні контингенту студентів факультету економіки та бізнесу

Студентський актив факультету економіки та бізнесу став ініціатором нових форм та методів здійснення профорієнтаційної роботи з майбутніми випускниками шкіл, гімназій та ліцеїв. Вирішивши, що краще, ніж вони – студенти нашого університету, ніхто не зможе розповісти про переваги навчання в ньому та поділитися досвідом активного, насиченого та веселого студентського життя, студенти різних спеціальностей факультету підготували цікаві презентації та актуальні майстер-класи і вирушили в гості до майбутніх випускників 2018 року. Слід зазначити, що протягом І семестру студентам ФЕБу вдалось відвідати більше 20 шкіл міста Києва та інших міст України, де вони презентували наш університет.

Слід відзначити, що під час таких зустрічей учні 10-11 класів отримали загальну інформацію про Київський національний університет технологій та дизайну, про його місце у провідних рейтингах університетів як в Україні, так і в світовому освітньому просторі, про значні досягнення наших студентів та викладачів, про факультети та структурні підрозділи нашого університету.

Звичайно, на таких зустрічах студенти багато розповідали і про свій факультет – економіки та бізнесу, роздавали рекламні буклети університету, факультету та кафедр з детальною розповіддю про спеціальності та освітні програми. Окремо вони наголошували на перевагах навчання в  Київському національному університеті технологій та дизайну, а саме про високу якість освітнього процесу, висококваліфікований професорсько-викладацький корпус університету,  посилене вивчення іноземних мов протягом усього терміну навчання, можливість отримання подвійного диплому у провідних європейських вишах, про студентську академічну мобільність, наявність військової кафедри,  гарантоване поселення у гуртожитки та багато інших переваг.

Крім того, під час цих зустрічей, студентка 2-го курсу Марія Кравченко провела ряд цікавих майстер-класів для школярів, у тому числі й англійською мовою. Разом з нашими студентами учні відкрили для себе важливість самоосвіти, отримали цікаві знання з про публічні виступи, громадську та волонтерську діяльність.

Запросили випускників шкіл і на підготовчі курси до ЗНО нашого університету. Роз’яснили умови вступу та порядок навчання, наголосили на перевагах здобуття якісної освіти на різних факультетах університету, у тому числі й на економічних спеціальностях. А також роздали цікаві запрошення на День відкритих дверей у КНУТД, які були виготовлені нашими студентками.

Окрім київських шкіл наші активісти та викладачі охопили також і інші міста. Так презентація нашого факультету була проведена у містах - Миколаєві,  Сквирі, Обухові, Чернігові. Місцевим школярам  розповіли, як цікаво навчатися в нашому університеті, а також розповіли про можливість отримання подвійних дипломів, роздали інформаційні буклети в яких презентовані напрями та спеціальності підготовки студентів. Окреслили перспективи та умови навчання, соціальну інфраструктуру та можливості проведення цікавого та корисного дозвілля для студентів. Також залишили інформацію щодо місцезнаходження приймальної комісії, адресу факультету та контакти.

На цьому активність наших студентів за підтримки викладачів не завершується. Попереду ще багато шкіл і ми сподіваємось, що вже у наступному році більшість абітурієнтів прийдуть саме на наш факультет.

01.02.2018