КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Інтеграція «Центру енергоефективності» КНУТД в освітній процес

На базі кафедри техногенної безпеки та тепломасообмінних процесів Київського національного університету технологій та дизайну за ініціативи проректора з наукової та інноваційної діяльності проф. Каплуна В.В. та директора Центру управління енергоефективністю КНУТД  Козленка А.М. упродовж 2017 року створено навчально-наукову лабораторію «Центр енергоефективності».

Лабораторію оснащено сучасним обладнанням та стендами провідних світових та українських фірм: ГРУНДФОС Україна, ВЕКА Україна, «Вайллант Група Україна», HERZ Armaturen Ges.m.b.H., «Механічний Завод «Сонет», ПП «Аванте», ТОВ «СЕМПАЛ», ТОВ «ПРАНА», ТОВ «Енергопро», ТОВ «Хенкель Баутехнік (Україна)», ТОВ «Бауміт Україна», ТОВ «Гефест». 

Головна мета навчально-наукової лабораторії «Центр енергоефективності» – забезпечення освітнього та наукового процесів сучасним обладнанням світового рівня та запровадження ідеології енергоефективності в освітню практику.

Для реалізації цієї мети кафедрою Техногенної безпеки та тепломасообмінних процесів з другого семестру 2017-18 розпочато проведення практичних та лабораторних занять на базі навчально-наукової лабораторії «Центр енергоефективності».

Викладачами кафедри ТБТМП проводяться заняття з предметів:

  • енергозбереження та енергетичний менеджмент – доц. Кузнєцова О.О.,
  • теплотехніка – доц. Кузнєцова О.О., доц. Романюк Є.О.
  • теоретичні основи теплотехніки, гідравліка та приводи мехатронних систем – доц. Бєляєв С.В.

Досвід перших занять показав високу зацікавленість студентів, бажання опановувати сучасні енергоефективні технології та техніку. Вивчати методи їх розрахунку і  особливості застосування.

Інтеграція навчально-наукової лабораторії «Центр енергоефективності» в освітній процес дозволить підвищити якість підготовки фахівців у КНУТД.

 

  

22.03.2018