КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

«Становлення експорту освітніх послуг: перспективи та проблеми навчання іноземних громадян»

«Становлення експорту освітніх послуг: перспективи та проблеми навчання іноземних громадян». Саме з такою назвою Кафедра професійної освіти в сфері технологій та дизайну Київського національного університету технологій та дизайну провела спільно з Всеукраїнським громадсько-політичним тижневиком «ОСВІТА» круглий стіл на Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2018».  Викладачі кафедри поділились досвідом з організації навчання і виховання іноземних студентів у КНУТД з урахуванням їх особливостей у психологічному, фізіологічному, етнічному та інших аспектах. Розповіли про фактори, що впливають на ефективність підготовки іноземних студентів. Обговорили фактори знання української мови як основи професійного становлення майбутніх фахівців та пізнання культури. А родзинкою заходу для учасників круглого столу, серед яких було багато молоді, можна назвати розбір сучасних, практичних та ефективних (ІКТ та класичних) засобів і методик для вивчення української мови іноземними студентами.

По завершенню виступів спікерів Деркач Тетяни Михайлівни, доктора педагогічних наук; Коноваленка Юрія Васильовича, кандидата педагогічних наук; Колодяжної Алли Володимирівни, кандидата психологічних наук; Мушкудіані Олександри Олександрівни, кандидата філологічних наук відбулось обговорення порушених питань, прозвучали відповіді на запитання гостей. Обмеження в часі не дали змоги відповісти на всі запитання, яких виявилось багато. Адже тема, яку запропонувала кафедра, сьогодні є справді актуальною та дискусійною. Вже на завершенні події модератор круглого столу, головний редактор тижневика «ОСВІТА» вручила  спікерам сертифікати доповідачів Міжнародної виставки за підписом Президента Національної академії педагогічних наук України Василя Григоровича Кременя.

 Під час зібрання відбулась ще одна приємна подія. Тетяні Михайлівні Деркач, яка за розробку ефективних методик застосування електронних ресурсів у навчанні базових дисциплін визнана  “Кращим освітянином  2017 року”  за  версією тижневика “ОСВІТА”, було вручено Диплом лауреата  у номінації “Засвіти вогонь”.

 

 

 

 

30.03.2018