КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

II Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми інноваційного розвитку кластерного підприємництва в Україні» 29 березня 2018 року

Доброю традицією стало проведення факультетом підприємництва та права Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми інноваційного розвитку кластерного підприємництва в Україні» В ході роботи конференції було розглянуто сучасні тенденції  інноваційного розвитку кластерного підприємництва в Україні та в світі.

Пленарне засідання конференції відкрив проректор з науково-педагогічної та міжнародної діяльності, професор, доктор технічних наук Чабан Віталій Васильович.

 

З привітальним слово виступила декан факультету підприємництва та права Людмила Михайлівна Ганущак-Єфіменко, д.е.н., професор

 

Практичним досвідом у сфері кластерного підприємництва поділився заступник голови ради Кластеру легкої промисловості, генеральний директор АТ «Чинбар» Віктор Іванович Ліщук.

 

Ректор Національної академії управління Єрохін С. А. у своїй доповіді приділив увагу стратегічним орієнтирам інноваційного розвитку кластерного підприємництва в Україні. А ректор Україно-Польського ВНЗ Центрально-Європейського університету Молдованов М.І. наголосив на важливості збільшення ступені відкритості та динамічності знань в умовах розвитку кластерного підприємництва.

 

 

Заслужений юрист України, член Головної ради товариства «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка Голомша М.Я. закцентував увагу науковців на  проблемі  співставлення індустріального світу кластерних очевидностей та інноваційних можливостей в підприємництві.

 

Керівник відділу управління проектами Вищої школи бізнесу м. Домброва Гурніча Польща Paweł Urgacz у своїй доповіді розкрив важливі аспекти взаємодії університетів вітчизняних університетів з університетами Європейського союзу та реальним бізнесом.

 

Цікавим досвідом розвитку кластерного підприємництва в Литві поділилася Ieva Kraujalyte  - керівник відділу управління проектами Університету прикладних наук міста Вільнюс.

 

У роботі чотирьох заявлених платформ конференції активну участь взяли молоді науковці та аспіранти. За оприлюднення результатів наукових досліджень учасники конференції отримали відповідні сертифікати.

31.03.2018