КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ІІІ Міжнародний форум майбутніх дизайнерів хутряних виробів EURASIA FUR FUTURES UKRAINE

Вже третій рік поспіль Київський національний університет технологій та дизайну спільно з Українською асоціацією хутровиків України та за підтримки Міжнародної хутрової федерації IFF проводить Міжнародний форум майбутніх дизайнерів хутряних виробів EURASIA FUR FUTURES UKRAINE.

До учасників форуму з вітальним словом звернувся перший проректор університету проф. Іван Грищенко і наголосив, що сьогодні університет докладає максимум зусиль щодо забезпечення практико-орієнтованого навчання студентів – майбутніх фахівців хутрової галузі.

Президент Української асоціації хутровиків Ігор Зварич привітав учасників форуму та щиро подякував університету за підготовку кваліфікованих кадрів в загальній концепції розвитку хутрової галузі України.

Модератором форуму виступила виконавчий директор Української асоціації хутровиків Алла Гослінг (Ємельянова), яка звернула увагу присутніх на результати, що реалізовані в рамках виконання рішень минулорічного FUR FUTURES-2017, та на завдання сьогодення.

Почесний гість заходу - спеціаліст з розвитку міжнародної співпраці в Західній Європі та молодіжних проектів хутряного аукціонного дому Kopenhagen Fur (Данія) Вікторія Пустиннікова розповіла гостям форуму про особливості роботи аукціонного дому, вартість хутра та добробут хутрових тварин.  

Магістр з освітньої програми «Технології та експертиза шкіри та хутра» Олександра Лапа представила увазі гостей аналіз найбільших аукціонних домів та вартість хутра за останні 5 років.

Молоді дизайнери – члени FUR FUTERES  Діана Агаян та Наталія Губаль розповіли присутнім про досягнення програми за останній рік та можливості стажування за кордоном, а також презентували моделі хутряних виробів, виконаних для конкурсу «Remix - Eurasia».

 

Завідувач кафедри технології та конструювання швейних виробів проф. Сергій Березненко презентував нову спеціалізацію «Технологія та дизайн хутряних виробів». Також  у рамках форуму відбулось урочисте відкриття лабораторії «Дизайн-технології хутряних виробів», яка була створена за сприяння Української асоціації хутровиків України. Лабораторія оснащена новітнім обладнанням для виготовлення виробів та аксесуарів з хутра. Відкриття лабораторії слугує початком нового та модернізованого навчання молодих спеціалістів.

Друга половина форуму була присвячена майстер класам дизайнерів з хутра «Техніки використання хутра».

Голова асоціації хутровиків Туреччини «KSAID», засновник школи хутровиків в м. Стамбул Айфер Гюмрюк розповіла про можливі техніки розкрою хутряних виробів, а також звернула увагу на безвідходність хутряного виробництва.

Дизайнер з Туреччини, переможець конкурсу «Remix – Eurasia» і призер конкурсу в Мілані Алі Коч презентував свої конкурсні моделі та поділився секретами натхнення для їх створення.

Директор бренду «GNL» Ірина Козирева та директор республіканської асоціації хутровиків «Белпушнина» Григорій Попов (Білорусь), дизайнер компанії «Tukafurlux», дипломант конкурсу «Remix – Eurasia» Григорій Лаврук (Україна) презентували свої колекції хутряних виробів.

 

Всі гості та учасники ІІІ міжнародного форуму Eurasia Fur Futures отримали неймовірні враження, нові навички в роботі з матеріалами, домовились не зупинятись на досягненому та зустрітись в наступному році.

06.04.2018