КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Завершила роботу ІІI Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні тенденції підготовки фахівців в умовах полікультурного та мультилінгвального глобалізованого світу»

10 квітня 2018 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулась ІІI Всеукраїнська науково-практична конференція «ІННОВАЦІЙНІ ТЕНДЕНЦІЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ В УМОВАХ ПОЛІКУЛЬТУРНОГО ТА МУЛЬТИЛІНГВАЛЬНОГО ГЛОБАЛІЗОВАНОГО СВІТУ».

 

Конференцію було проведено за ініціативи кафедри іноземних мов Навчально-наукового інституту сучасних технологій навчання Київського національного університету технологій та дизайну. Співорганізаторами конференції виступили: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київський національний лінгвістичний університет, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, Національний авіаційний університет, Київський університет імені Бориса Грінченка.

Основною метою заходу було обговорення теоретичних та прикладних питань розвитку мовної освіти майбутніх фахівців.

У рамках конференції працювали три платформи:

  1. Інноваційні методи іншомовної підготовки фахівців.
  2. Професійне становлення фахівців в епоху глобалізації: досвід, проблеми, перспективи.
  3. Актуальні питання іноземної філології та перекладознавства.

Пленарне засідання ІІI Всеукраїнської науково-практичної конференції «ІННОВАЦІЙНІ ТЕНДЕНЦІЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ В УМОВАХ ПОЛІКУЛЬТУРНОГО ТА МУЛЬТИЛІНГВАЛЬНОГО ГЛОБАЛІЗОВАНОГО СВІТУ» відкрив в. о. ректора, проректор з наукової та інноваційної діяльності Київського національного університету технології та дизайну, доктор технічних наук, професор Каплун Віктор Володимирович.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся в. о. директора Навчально-наукового інституту сучасних технологій навчання Київського національного університету технологій та дизайну, доктор технічних наук, професор Панасюк Ігор Васильович.

У своїй доповіді завідувач кафедри іноземних мов, кандидат філологічних наук, доцент Бондарчук Юлія Андріївна зазначила актуальність іншомовної підготовки фахівців в умовах сьогодення та важливість креативності в ідейному форматі.

Активну участь у роботі конференції взяли понад 140 студентів Київського національного університету технологій та дизайну.

Представники професорсько-викладацького складу, молоді вчені, аспіранти і студенти не лише Київського національного університету технології та дизайну, але й університетів-співорганізаторів та інших провідних вишів України подали понад 130 тез доповідей.

 

У ході роботи платформ доповіді та презентації учасників були представлені переважно іноземними мовами (англійською та німецькою). Теми доповідей відзначалися актуальністю та викликали жвавий інтерес та дискусію серед учасників.

 

Конференція відзначилася високим рівнем професійності, науковості та організації.

12.04.2018