КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ ІННОВАЦІЙ

На базі Міністерства освіти і науки України, 16 травня 2018 року відбувся Всеукраїнський фестиваль інновацій. Мета заходу – популяризація розробок вітчизняних вчених та інноваторів, залучення інвесторів до фінансування впровадження новітніх розробок.

 

Загалом, цього року на участь у конкурсі було подано 240 заявок від закладів вищої освіти, наукових установ, національних академій наук, шкіл, коледжів, професійно-технічних училищ тощо. Найбільше поданих проектів стосувалися сфери ІТ, освіти, охорони здоров’я, агросектору, енергоефективності, екології, допомоги людям з особливими потребами.

Два проекти науковців Київського національного університету технологій та дизайну вийшли до 20 найкращих стартапів та були презентовані на фіналі конкурсу:

  1. «Розробка адаптаційного одягу для людей з інвалідністю». Організація дрібносерійного виробництва швейних виробів, призначених для людей з інвалідністю різного віку та різних видів захворювання. Команда проекту: Іванов Ігор Олександрович, Пожилов-Несміян Гліб Михайлович, Спяк Алла Борисівна. Науковий керівник: д.т.н., проф. Супрун Наталія Петрівна

  1. «Масажні устілки та взуття з використанням кісточок плодових рослин». Розробка конструкції і технології виготовлення масажних устілок та взуття з використанням кісточок плодових рослин. Команда проекту: д.т.н., проф. Гаркавенко Світлана Степанівна, к.т.н., доц. Остапчук Ігор Прохорович, к.т.н., доц. Первая Наталія Володимирівна, с.н.с., к.т.н. Пруднікова Наталія Дмитрівна, н.с. Борщевська Наталія Миколаївна, асп. Лещишин Марина Миколаївна.

Вітаємо учасників конкурсу, бажаємо наснаги та нових творчих звершень.

22.05.2018