КНУТД СЕРЕД ТОП-100 КРАЩИХ ДИЗАЙНЕРСЬКИХ ШКІЛ СВІТУ
КНУТД

Київський національний університет технологій та дизайну
Наші публікації Наукові статті Економіка, фінанси, менеджмент Наукове фахове видання «Вісник Київського національного університету технологій та дизайну, Bulletin of the Kiev National University Technologies and Design» 2014-1

ФАКТОРИ ВПЛИВУ НА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ПРОДУКЦІЇ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

БУГАС Н.В., ВОВК Т.І.

У статті обґрунтовано роль конкурентоспроможності сільського господарства, так як на даний момент є необхідність насичення вітчизняного ринку продуктами власного виробництва. Розкрито поняття конкурентоспроможності продукції та підприємства. Виявлено особливості конкурентоспроможності продукції сільського господарства та сільськогосподарського підприємства. Проаналізовано основні фактори, які  впливають на конкурентоспроможність продукції сільського господарства.

Метою статті є обґрунтування ролі конкурентоспроможності сільського господарства, так як на даний момент є необхідність насичення вітчизняного ринку продуктами власного виробництва.

Дана наукова стаття містить виклад результатів дослідження, висвітлює його тему та відповідає сучасним вимогам.

У результаті дослідження виявлено особливості конкурентоспроможності продукції сільського господарства та сільськогосподарського підприємства. Проаналізовано основні фактори, які  впливають на конкурентоспроможність продукції сільського господарства.

Наукова новизна одержаних результатів полягає в комплексному обґрунтуванні факторів впливу на конкурентоспроможність сільського господарства.

Практичне значення висновків і рекомендацій, обґрунтованих у науковій статті сприятиме підвищенню конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств. Завантажити

Ключові слова: конкурентоспроможність продукції, конкурентоспроможність підприємства, внутрішні  та зовнішні чинники конкурентоспроможності, сільське господарство.