КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДОЦЕНТКИ ЛЕСІ ШЕВЧУК ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ КАФЕДРИ ФІЛОЛОГІЇ ТА ПЕРЕКЛАДУ

Відкрита лекція European Integration Processes in Ukraine in the Field of Science and Vocational Teacher Education: Implementation of Vienna and German Experiences завідувачки кафедри іноземної філології та перекладу Національного транспортного університету кандидатки педагогічних наук, доцентки Лесі Шевчук відбулась у конференційній залі (ауд. 1-0130) Київського національного університету технологій та дизайну 23 квітня 2024 року о 12:00. До зустрічі в межах заходів до Тижня ділових іноземних мов «Інвестуємо в майбутнє» в аудиторії і дистанційно долучилися науково-педагогічні працівники і здобувачі кафедри філології та перекладу, майбутні перекладачі й вчителі української і англійської мов, а також інші охочі студенти інституту права та сучасних технологій.

Леся Шевчук розповіла про євроінтеграційні процеси в сфері вітчизняної науки та освіти, перспективи розвитку педагогічної освіти в світі та Україні, напрями удосконалення підготовки викладачів і способи подолання тих випробувань, які сьогодні постали перед науковою і студентською спільнотами закладів освіти.

Досвідчена науковиця й лекторка англійською мовою обговорила з колегами і здобувачами нагальні питання вдосконалення професійних компетентностей, розвитку цифрової та фінансової грамотності й підприємницьких навичок, упровадження дуальної вищої освіти.

Інформативна лекція Лесі Шевчук познайомила слухачів зі світовим і українським досвідом реалізації програм з підготовки конкурентоспроможних сучасних викладачів. Усі присутні впевнилися, що якісна освіта є нагальною необхідністю цивілізованого суспільства, а педагог за будь-яких умов був, є та завжди буде головним провідником кожного успішного освітнього середовища.

29.04.2024