КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

 

Обов’язкова анотована дисципліна здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» освітньо-професійної програми

ПІДПРИЄМНИЦТВО В ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ 

ОПИС МОДУЛЯ

 

Назва дисципліни: Організація підприємницької діяльності в готельно-ресторанному бізнесі.

Тип модуля: обов’язковий.

Семестри: 5, 6.

Обсяг модуля:  загальна кількість годин – 150; кількість кредитів ЄКТС – 5.

Результати навчання:

знати: основні поняття та сутність підприємництва у готельно-ресторанному бізнесі; методи та підходи аналітичного оцінювання результатів бізнесу;

вміти: здійснювати управління розвитком готельно-ресторанних структур; розробляти та обґрунтовувати шляхи підвищення ефективності підприємницької діяльності;

володіти навичками: комплексного сприйняття та вирішення проблем, що виникають в діяльності готельно-ресторанних структур для створення сприятливого бізнес-середовища і підвищення ефективності функціонування виробничо-господарських систем;

здатен продемонструвати: підприємницькі якості (бізнес, творчий підхід, рішучість, стратегія); якості керівника (лідерство, планування й організація, орієнтація на якість, переконливість); професійні якості (спеціальні знання, аналіз і вирішення проблем, усна й письмова комунікація).

Програмні результати навчання: ПРН 4, ПРН 7, ПРН 15, ПРН 20.

Необхідні обов’язкові попередні та супутні модулі (пререквізити і кореквізити): менеджмент, маркетинг, основи проектування підприємств в готельно-ресторанному бізнесі, підприємницькі ризики у готельно-ресторанному бізнесі.

Зміст навчального модуля:  Нормативно-правове регулювання готельної індустрії. Фактори, що впливають на типізацію готельного господарства. Характеристика основних типів засобів розміщення. Характеристика підприємств готельного господарства для відпочинку. Характеристика лікувально-оздоровчих підприємств готельного господарства. Сучасний підхід до класифікації підприємств готельного господарства. Класифікація підприємств готельного господарства України. Функціональна організація приміщень підприємств готельного господарства. Організація приміщень житлової групи. Організація нежитлових груп приміщень підприємства готельного господарства. Архітектура та інтер’єр у готельному господарстві. Основні складові формування сучасного інтер’єру підприємств готельного господарства. Кольори в інтер’єрі. Технологія прибиральних робіт навколишньої території і вестибюльної групи приміщень. Технологія прибиральних робіт у житлових групах приміщень. Сутність послуг гостинності в готельному господарстві. Технологія прийому та розміщення туристів у засобах розміщення. Організація роботи служби прийому,  розміщення та обслуговування. Культура обслуговування в готельному господарстві. Організація продовольчого і матеріально-технічного постачання в готельному господарстві. Організація санітарно-технічного й інженерно-технічного обслуговування в готельному господарстві. Особливості організації праці на підприємстві готельного господарства. Робочий час працівників підприємства готельного господарства. Методи вивчення робочого часу. Раціональна організація праці робітників підприємства готельного господарства. Нормування праці на підприємствах готельного господарства.

Види навчальних занять: лекція, практичне, семінарське, консультація.

Форми навчання: денна, заочна, заочна (дистанційна).

Методи навчання: словесний, пояснювально-демонстраційний, репродуктивний, дослідницький, метод проблемного викладання.

Методи контролю: усний, письмовий, тестовий, практичний.

Форми підсумкового контролю: екзамен (семестр 5), залік (семестр 6), курсова робота (семестр 6).

Засоби діагностики успішності навчання: індивідуальні завдання, вправи, перелік питань та комплекти тестових завдань для тематичного та підсумкового контролів.

Мова навчання:  українська.