КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

 

Обов’язкова анотована дисципліна здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» освітньо-професійної програми

ПІДПРИЄМНИЦТВО В ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ 

ОПИС МОДУЛЯ


Назва дисципліни: Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі.

Тип модуля:  обов’язковий.

Семестри: 7, 8.

Обсяг модуля:  загальна кількість годин – 180; кількість кредитів ЄКТС – 6.

Результати навчання:

знати: сутність та економічну роль інноваційного підприємництва у готельно-ресторанній сфері; особливості венчурного підприємництва в Україні; організаційно-економічні форми інноваційного підприємництва, ринкові й інституціональні механізми його регулювання і управління; шляхи вдосконалення інноваційної політики держави;

вміти: визначати суперечності та тенденції сучасного процесу розвитку вітчизняної інноваційної сфери у готельно-ресторанній справі;

володіти навичками: розбудови моделі інноваційного розвитку готельно-ресторанного підприємства, обґрунтовувати критерії її ефективності та інноваційної конкурентоспроможності готельно-ресторанного бізнесу

здатен продемонструвати: здатність працювати в групі задля створення корпоративних інноваційних готельно-ресторанних підприємств та визначення їх ролі в сучасному процесі глобалізації світового ринку технологій.

Програмні результати навчання: ПРН3, ПРН6, ПРН 19, ПРН 20, ПРН 22, ПРН 24, ПРН 28, ПРН 29.

Необхідні обов’язкові попередні та супутні модулі (пререквізити і кореквізити): економіка підприємства; менеджмент; маркетинг; основи проектування підприємств в готельно-ресторанному бізнесі; підприємницькі ризики у готельно-ресторанному бізнесі; організація підприємницької діяльності в готельно-ресторанному бізнесі.

Зміст навчального модуля:  Інформаційні системи. Сучасний стан і тенденції розвитку інформаційних систем. Інформаційні технології у системах управління діяльністю готельно-ресторанної організації. Теорії інноваційного розвитку. Інноваційні процеси в готельно-ресторанному бізнесі. Корпоративні інформаційні системи. CRM системи. Організація електронного готельно-ресторанного бізнесу. Сучасні системи електронного бронювання й резервування. Реклама готельно-ресторанного бізнесу в Інтернет. Державне регулювання інноваційної діяльності. Геоінформаційні системи в організації готельно-ресторанного бізнесу. Інноваційні проекти в готельно-ресторанному бізнесі. Фінансове та інвестиційне забезпечення впровадження інноваційних технологій в готельно-ресторанному бізнесі. Правові аспекти інноваційної діяльності.

Види навчальних занять: лекція, практичне, семінарське, консультація.

Форми навчання: денна, заочна, заочна (дистанційна).

Методи навчання: словесний, пояснювально-демонстраційний, репродуктивний, дослідницький, метод проблемного викладання.

Методи контролю: усний, письмовий, тестовий, практичний.

Форми підсумкового контролю: залік (семестр 7), екзамен, курсова робота (семестр 8).

Засоби діагностики успішності навчання: індивідуальні завдання, перелік питань та  комплекти тестових завдань для тематичного та підсумкового контролів.

Мова навчання:  українська.