КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Галузевий ярмарок вакансій в КНУТД

В Київському національному університеті технологій та дизайну 20 квітня 2017 року відбувся щорічний Галузевий ярмарок вакансій,  організаторами якого є КНУТД, Українська асоціація підприємств легкої промисловості, Всеукраїнське об’єднання обласних організацій роботодавців за підтримки Державної служби зайнятості. У ярмарку прийняли участь більше ніж 50 підприємств з усієї України, а також професійно-технічні училища та коледжі. Роботодавці представляли легку промисловість, машинобудування, хімічну та фармацевтичну промисловість, банківську діяльність. 

 

Зустріч відкрив ректор університету академік Іван Грищенко. Він підкреслив важливість таких зустрічей як для роботодавців, так і для майбутніх фахівців. Якість навчання у значній мірі залежить від здобутих компетенцій, які сьогодні формуються саме роботодавцями. Опанувати ці навички студенти можуть завдяки організованому в університеті практикоорієнтованому навчанню та постійній співпраці з провідними підприємствами галузі.

Президент-Голова правління Української асоціації «Укрлегпром» Тетяна Ізовіт продовжила думку ректора і наголосила, що цього разу у ярмарку вакансій прийняли участь вдвічі більше роботодавців. Представники підприємств приїхали, щоб поспілкуватися зі студентами і допомогти їм знайти роботу своєї мрії.

 

Учасників заходу привітав начальник відділу педагогічної та післядипломної освіти Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Балуба Ігор Анатолійович і зазначив, що ярмарок вакансій – це, в першу чергу, ярмарок сподівань і роботодавців у пошуках висококваліфікованих фахівців, і студентів в прагненнях побачити свої майбутні робочі місця.

Слова вітання висловив і засновник компанії «Текстиль-Контакт» Олександр Соколовський, який підкреслив, що головною проблемою роботодавців є пошук молодих та перспективних кадрів. І саме завдяки таким заходам цю проблему можна легко вирішити.

 

Зустріч роботодавців зі студентами – це трамплін молоді до професійного злету. Керівники провідних підприємств легкої та фармацевтичної промисловості, галузі машинобудування, банків представляли свої підприємства, запрошували випускників та студентів університету до співпраці. Адже університет готує висококваліфікованих фахівців в різних сферах діяльності.

 

 

Приємною новиною для студентів економічного напряму стало те, що цього року у заході приймали участь п’ять провідних українських банків.

Вперше на ярмарку вакансій презентувала свою діяльність компанія «Фадо» - лідер ринку з виробництва інженерної сантехніки.

 

В рамках ярмарку вакансій відбулось засідання Галузевої ради з розроблення професійних стандартів та кваліфікацій у сфері легкої промисловості України. В обговоренні проблем та перспектив розвитку галузі прийняли участь: Голова Галузевої ради Валентина Ізовіт, ректор КНУТД Іван Грищенко, Президент-Голова правління Асоціації «Укрлегпром» Тетяна Ізовіт, начальник відділу взаємодії з соціальними партнерами та виробництвом Департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України С. Коваленко, начальник відділу педагогічної та післядипломної освіти департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України І. Балуба, директор Київського міського центру занятості В. Сухомлин, заступник директора Київського обласного центру зайнятості С. Квітка, радник Конфедерації роботодавців України Р. Колишко, декани факультетів та представники провідних підприємств України.

 

 

Такі заходи сприяють тісному контакту студентів з роботодавцями, надихають майбутніх фахівців до нових творчих звершень та допомагають втіленню їхніх мрій у життя!

20.04.2017