КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Візит до Національного музею історії України у Другій світовій війні

У рамках співробітництва кафедри дизайну Київського національного університету технологій та дизайну з музеями України студенти і викладачі кафедри відвідали Національний музей історії України у Другій світовій війні. До програми візиту були включені два цікавих і пізнавальних заходи: відвідування фотовиставки "Об'єктивна історія", підготовлена музеєм до 75-ї річниці створення УПА, і практичні заняття з фотокомпозиції на прикладі пейзажної фотозйомки.

Основна сюжетна лінія світлин нового проекту музею – часові паралелі між захисниками рідної землі відстанню у 70 років. Одні герої, які зображені на фотографіях, живуть у 40-х роках XX ст. Це знімки воїнів УПА з Яворівського фотоархіву, що дивом збереглися й були досліджені істориком Василем Гуменюком. Інші – з війни на Сході України, зроблені танкістом 46-го окремого батальйону спеціального призначення "Донбас-Україна" ЗСУ Юрієм Величком і керівником прес-служби 14-ї механізованої бригади ЗСУ, журналістом Владиславом Якушевим.

 

Під час відвідування музею студентам і викладачам була надана можливість поспілкуватися з істориком і дослідником Василем Гуменюком, який розповів про історію "Яворівського фотоархіву УПА" і поділився досвідом роботи з архівними матеріалами.

Керівництво музею надало можливість фотодизайнерам Київського національного університету технологій та дизайну піднятися на оглядовий майданчик висотою 36,6 метрів, який розміщений по колу підніжжя скульптури "Батьківщина-мати", щоб помилуватися і сфотографувати чудові краєвиди Києва.

 

 

02.11.2017