КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Команда КНУТД успішно завершила проект міжнародної програми Британської Ради щодо розвитку лідерського потенціалу університетів України!

7 лютого 2018 року команда Київського національного університету технологій та дизайну, очолювана проректором з наукової та інноваційної діяльності професором д.т.н. Каплуном В.В. успішно захистила власний проект «Розвиток підприємницьких та інноваційних ініціатив в університеті», в рамках другого циклу Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України та брала участь у фінальному заході нагородження сертифікатами  Британської Ради учасників проекту з 14-ти університетів України. Церемонія нагородження учасників відбувалася в урочистій атмосфері, під час якої з вітальними словами виступили заступник Міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, директор Британської Ради в Україні Саймон Вільямс, керівник навчальних програм Британської Ради в Україні Людмила Таценко та директор Інституту вищої освіти НАПН України Світлана Калашнікова

Окрім успішного виконання поставлених завдань та досягнення запланованої мети проекту для налагодження дієвої наукової співпраці, команда Київського національного університету технологій та дизайну мала також нагоду здійснити візит до Саутгемптонського Університету у Великій Британії.

Підтвердженням  зацікавленості британських колег у співробітництві з КНУТД став зворотній візит професора Атула Бхаскара в Україну. Під час візиту пан Бхаскар ознайомився з науковими доробками дослідників КНУТД та виступив з лекцією перед аспірантами та науковцями вишу.

Найбільша зацікавленість для майбутнього співробітництва між КНУТД та Університетом Саутгемптону була визначена у сфері використання 3D-технологій. Рівень досягнень українських науковців у цьому науковому напрямі приємно вразив британського професора.   

Наявність сучасних 3D лабораторій в обох університетах стала поштовхом для початку розробки відповідної  проектної пропозиції в рамках програми ЄС Горизонт 2020. Також було подано спільну заяву до участі в програмі ЄС Ерасмус+. 

13.02.2018