КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

«Печерські каштани» - перепустка у світ високої моди

Міжнародний конкурс молодих дизайнерів «Печерські каштани» для всіх шанувальників прекрасного давно вже став святом краси, моди та неперевершеного таланту. Вже третій рік поспіль фінал конкурсу проходить у Міжнародному виставковому і конгрес-центрі Києва «Українському домі» - найпрестижнішому місці в центрі української столиці для проведення різних заходів на високому міжнародному рівні. Як завжди, фінал конкурсу став феєричним дійством, яке зібрало на подіумі найкращих молодих модельєрів-дизайнерів з різних країн Світу.

Дійство це має славну історію, яка розпочалася 1955 року. За цей час у конкурсі взяли участь більше п’яти тисяч учасників із 23 країн.

Цьогорічний конкурс проходив під девізом «Мода без кордонів». Крім українських молодих талантів, участь у ньому взяли посланці Білорусі, Молдови, Грузії, Ірану, Нігерії та інших країн. Свято моди було захоплюючим. Не випадково член журі, видатний дизайнер В’ячеслав Дюденко фотографував усі колекції.

- Організація конкурсу, рівень робіт, - ділиться враженнями член журі Анжеліка Долженко, - дає всі підстави вважати «Печерські каштани» головним конкурсом модельєрів України. Тих модельєрів, які визначатимуть напрямок розвитку легкої промисловості не лише в нашій державі, але й за кордоном.

Розпочалося шоу з феєричного показу моди ХХ століття! Чарівні моделі, які виходили на подіум, наче щойно зійшли з обкладинок модних глянцевих видань того часу. Всі присутні могли насолодитись прекрасними образами від 1900-их  років і до сьогодення.

За традицією урочисту церемонію відкрив президент конкурсу - ректор Київського національного університету технологій та дизайну, академік Іван Михайлович Грищенко.

- Дизайн, - каже президент конкурсу Іван Грищенко, - не стільки професія, як ставлення до життя. Той, хто ним займається, прагне зробити світ кращим. Завдання університету – допомогти в цьому студентам, вивести їх у життєвий простір готовими не лише творити, але й відстоювати світлі ідеали. Вчимо не лише професій, але й бути щасливими. «Печерські каштани» - перша сходинка до цього. Адже дає крила, пробуджує творчий пошук і професійні амбіції. Без цього у світі моди себе не проявити.

Далі традиційно пройшов показ колекцій, які були гідні звання фіналістів.

Цього року у конкурсі брали участь біля 200 дизайнерів. На подіумі були представлені найкращі колекції одягу, взуття та аксесуарів у номінаціях Pret-A-PORTER, Special, Pret-A-PORTER De Lux, PRO-ART та FOLK.

Після завершення фінального показу вельмишановне журі оголосило переможців конкурсу та нагородило їх цінними призами. Для конкурсантів приємним сюрпризом також стало отримання спеціальних призів від членів журі та партнерів.

01.06.2018