КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Академічна мобільність – запорука вдосконалення освітнього процесу

В період із 19 по 26 травня 2018 року керівник Україно-Польського центра к.е.н., доцент Шкода Мар’яна Сергіївна та к.ю.н., старший викладач кафедри приватного та публічного права факультету підприємництва та права Київського національного університету технологій та дизайну з делегацією студентів, які навчаються за програмою академічної мобільності взяли участь у проведенні Міжнародного тижня наукових співробітників, що проводився Вищою школою бізнесу Університету в м. Домброва-Гурніча Республіки Польща. Участь в заході взяли викладачі із 9 країн, серед яких: Республіка Казахстан, Королівство Іспанія, Угорщина, Україна, Азербайджанська Республіка, Румунія, Республіка Білорусь, Данія та Турецька Республіка.

Під час проведення круглих столів науковцям далось обговорити питання пріоритетності заохочення то розвитку академічної мобільності, поділитись досвідом щодо роботи із іноземними студентами, проаналізувати вимоги вищих навчальних закладів в різних країнах світу до абітурієнтів з інших країн та досвідом викладання в іноземних групах.

 

В рамках міжкультурного обміну науковому співтовариству та студентству було відвідано Сілезький музей у м. Катовіце з інтерактивною експозицією та театралізоване судове засідання. Неформальне спілкування сприяло поглибленню міжнаціонального діалогу та налагодженню професійних контактів між учасниками міжнародного тижня наукових співробітників.

 

Варто відзначити, що Київський національний університет технологій та дизайну не залишається осторонь глобальних інтеграційних процесів в освітньому просторі, а навпаки – активно співпрацює з іноземними партнерами з метою залучення новітніх підходів до викладання та забезпечення європейських стандартів якості вищої освіти. Відтак, в рамках співпраці із Вищою школою бізнесу Університету в м. Домброва-Гурніча по програмах «Академічної мобільності» та “Подвійного диплому” студенти прослухали курси лекцій у Вищій школі бізнесу Університету в м. Домброва-Гурніча та взяли участь у практичних тренінгах від роботодавців провідних європейських підприємств .

Крім того, в рамках проведення міжнародного тижня співробітництва було організовано міжнародний день серед студентської молоді, де студенти з кожної країни які навчаються за програмою « Академічної мобільності», та « Подвійного диплому» презентували свою країну, розповідали про її традиції та культуру, демонстрували свої творчі здібності та частували гостей й інших студентів стравами національної кухні.

 

07.06.2018