КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Нові горизонти міжнародної співпраці

Чисельні наукові розробки наукових колективів КНУТД приваблюють все більшу увагу зарубіжних партнерів, які зацікавлені в довгостроковій співпраці та впровадженні суспільно корисних та комерційних проектів.

Китайська інвестиційна компанія «ГОЛДЕН ЕГ ТЕКНОЛОДЖІ», яка проводить пошук, фінансування і впровадження перспективних для китайського ринку інноваційних технологій, перш за все – у напрямі виробництва новітніх матеріалів, які мають «ноу-хау» світового рівня, зацікавилася проектом КНУТД «Композитна фарба для захисту від електромагнітного випромінювання (ЕМВ)», який отримав Диплом переможця Конкурсу стартапів Фестивалю інноваційних проектів «Сікорський Челлендж-2016» (керівник – професор Барсуков В.З.).

Компанію «ГОЛДЕН ЕГ ТЕКНОЛОДЖІ» цікавить доопрацювання цього проекту та його впровадження на китайському і українському ринках в екологічно-чистому будівництві. В перспективі планується використання розробки для фарбування приміщень дитячих садочків та шкіл, кімнат відпочинку для людей з підвищеною чутливістю до ЕМВ. Кінцевою метою впровадження проекту є ослаблення впливу на здоров’я людини електромагнітного «смогу», який створюється випромінюванням антен 3G- і 4G-мобільних операторів, телевізійних та радіо-передаючих антен, радіолокаторів, систем зв’язку, мобільних гаджетів та ін.

31 липня 2018 р. в КНУТД відбулася зустріч ректора університету професора Грищенка Івана Михайловича з директором китайської інвестиційної компанії «ГОЛДЕН ЕГ ТЕКНОЛОДЖІ» паном Чан Сі Цо. У зустрічі брали участь  проректор КНУТД професор Чабан Віталій Васильович та завідувач кафедри електрохімічної енергетики і хімії професор Барсуков В’ячеслав Зіновійович.

В ході зустрічі сторони висловили наміри підписати Меморандум про співпрацю між КНУТД та компанією «ГОЛДЕН ЕГ ТЕКНОЛОДЖІ» і всіляко сприяти впровадженню проектів науковців університету.

01.08.2018