КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ТЕХНІЧНИЙ СЕМІНАР «Інноваційні комп'ютерні технології моделювання для швидкого виробництва виробів з пластмас»

2 жовтня 2018 р., відбувся технічний семінар на тему «Інноваційні комп'ютерні технології моделювання для швидкого виробництва виробів з пластмас», який був організований спільно з інженерною компанією ТЕХНОПОЛІС (м. Київ) та Київським національним університетом технологій та дизайну, зокрема кафедрою прикладної механіки та машин, факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій, з залученням провідних фахівців компанії CoreTech System (Тайвань).

У засіданні взяли участь представники різних підприємств та навчальних закладів України – це компанії : ПАТ Славутський комбінат «Будфарфор»,  ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова, ВАТ «Юджин ЛТД», ПрАТ «АвтоКрАЗ», ВАТ «ТЕХНОМАШКОМПЛЕКТ», ПАТ «КВБЗ», АТ «Технология», ЧП «Технометиз», УМБР Бровари, ГП «Антонов», НУ Львівська політехніка, КПІ ім.. Ігоря Сікорського, КНУТД та ін.

На семінарі були розглянуті основні теми:

  • Moldex 3-D - моделювання лиття пластмас під тиском.
  • Моделювання викривлення виробів після виїмки. Оптимізація параметрів лиття.
  • САПР PTC Creo для проектування і підготовки виробництва.
  • Підготовка кадрів для сучасного виробництва.

При цьому завдяки представникам компанії CoreTech System (Тайвань) було детально розглянутий світовий досвід застосування CAE - системи Moldex3D для моделювання процесу лиття пластмас передовими фірмами. Також були розглянуті основні алгоритми проектування прес-форм в середовищі Creo 5 PTC (США) та преваги застосування цієї CAD – системи.

Саме за рахунок застосування CAE-технологій, як наприклад системи Moldex3D eDesign дозволяє значно заощадити виробничі витрати та дає можливість конструктору врахувати фізичні властивості пластмаси при проектуванні прес-форми ще на стадії реального проектування  що пришвидшує бажаний результат.

Зі вступним словом виступили Віталій Чабан, проректор КНУТД; Ольга Чічканова, регіональний менеджер Moldex3D EMEA; Дмитро Трунов, Генеральний директор ІК Технополіс.

З доповіддю «Моделювання лиття пластмас під тиском. Програмний комплекс Moldex 3D: можливості, переваги, вартість впровадження» виступила Ольга Чічканова, регіональний менеджер Moldex3D EMEA CoreTech System (Тайвань).

Зацікавили слухачів доповіді «Аналіз результатів моделювання: вилита форми, охолодження, усадка, викривлення» та «Прогнозування викривлення при литті пластмас», доповідач - John Lin, Провідний інженер CoreTech System (Тайвань).

Також під час семінару були розглянуті особливості проектування в середовищі: «Moldex 3D SYNC», доповідач - Сергій Ставрук, провідний інженер ІК Технополіс.

Доповідь:  «САПР PTC Creo для проектування і підготовки виробництва», доповідач - Дмитро Трунов, Генеральний директор, ІК Технополі  розкрила детально всю повноту та безмежні можливості системи автоматизованого проектування Creo 5 PTC.

Кожна доповідь,  як правило, закінчувалася дискусіями та запитаннями.

Кава-брейк - це жива дискусія, відповіді на питання, особисті знайомства і налагодження ділових контактів.

В результаті обговорення були розглянуті можливості застосування сучасних технологій виробництва прес-форм та моделювання процесів лиття пластмас в навчальному процесі, а також плани та подальші дій спрямованих на більш тісну співпрацю з інженерною компанією «Технополіс» та її партнерами.

07.10.2018