КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ІІ МІЖНАРОДНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ «KYIVTEX&FASHION»

ІІ міжнародна наукова конференція текстильних та фешн технологій «KyivTex&Fashion» це визначна подія в сфері індустрії моди, яка другий рік поспіль проходить в Київському національному університеті технологій та дизайну на базі факультету індустрії моди. Цього року університет гостинно розкрив свої двері для учасників конференції 1-2 листопада 2018р.

Вітальним словом конференцію відкрив ректор Київського національного університету технологій та дизайну Іван Грищенко, який розповів про структуру та успіхи Університету, перспективи підготовки спеціалістів індустрії моди.

Декан факультету індустрії моди Людмила Зубкова виступила модератором даної події.

 

 

Учасниками конференції стали науковці з  України, Грузії, Єгипту, Німеччини, Бангладеш, Сербії, Білорусі, Чехії, Румунії, Молдови, Шрі-Ланки, Китаю.

 Метою проведення конференції є обмін науковими досягненнями в галузі текстильної та легкої промисловості та практичним досвідом застосування інноваційних розробок, сприяння подальшому розвитку галузі.

З вітальним словом до учасників конференції звернулись:

  • Тетяна Ізовіт - президент Української асоціації підприємств легкої промисловості Укрлегпром;
  • Олександр Бородиня - президент Ліги «Укршкірвзуттяпром»;
  • Григорій Корсуненко - директор ТОВ Київський будинок моди;
  • Оксана Закора - в.о. зав кафедри експертизи, технології і дизайну текстилю Херсонського національного технічного університету.

    

 

Також з відео привітанням до учасників конференції звернулись Ніно Долідзе (професор Кутаїського державного університету ім. Акакія Церетелі, Грузія) та Володимир Горбачик (зав. кафедри конструювання і технології виробів із шкіри Вітебського державного технологічного університету, Республіка Білорусь).

Учасники конференції з зацікавленістю слухали доповіді представників підприємств легкої промисловості, вищих закладів освіти та інших установ:

  • Ненад Васіча – директора компанії «Центр корекції стопи Ековел»;
  • Ващук Наталії - старшого наукового співробітника Державного науково-дослідного інституту МВС України;
  • Голікової Оксани – головного технолога підприємства ТОВ «Торговий дім АЛКОМ» ;
  • Саковця Василя – заступника начальника управління розвитку речового майна Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України;
  • Литвиненко Світлани -  генерального директора ТОВ "Новомосковська трикотажна фабрика".

  

  

В рамках проведення конференції відбулась зустріч з партнерами з Німеччини Хендріком Доссом, професором університету прикладних наук м. Майнц, почесним доктором  КНУТД, Яном Метцлером, депутатом Бундестагу Німеччини, членом парламентського Комітету в справах економіки та енергії, Філіппом Шмідтом – керівником персоналу в парламенті Німеччини. Іноземні гості виступили на міжнародній науковій конференції «KyivTex&Fashion».

 

Інформація доповідачів викликала жвавий інтерес присутніх в залі.

 

Наукові розробки науково-педагогічних працівників факультету індустрії моди, результати роботи підприємств були представлені на виставці.

 

Цікаві доповіді також були представлені на секційних засіданнях докторантами, аспірантами та науковими магістрами факультету індустрії моди.

 

  

Щиро дякуємо гостям та учасникам конференції за плідну роботу, доброзичливу атмосферу, цікаві результати досліджень в сфері фешн індустрії України. 

 

До зустрічі на наступній конференції!

06.11.2018