КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Успішна презентація КНУТД на Першій профорієнтаційної конференції «Моя майбутня професія» в Міжнародному конгрес-центрі «Український дім»

10 листопада 2018 року за запрошенням керівництва компанії IBS Education Київський національний університет технологій та дизайну взяв участь в роботі Першої профорієнтаційної конференції «Моя майбутня професія», яка проходила в Міжнародному конгрес-центрі «Український дім». Конференція проходила у вигляді презентації 20-ти топових університетів міста Києва, знайомства з їх представниками та проведенням  майстер-класів від них. У другій половині дня відбулись лекції від провідних спікерів у сфері освіти і бізнесу, зокрема Сергія Квіта, екс-міністра освіти і науки України; Вікторії Щербини, директора школи Монтессорі; Олександра Павленка, Генерального директора компанії IBS Education; Яніни Андрєєвої, актриси серіалу «Школа» та ін. За даними компанії - організатора конференції на ній було зареєстровано понад 500 відвідувачів - майбутніх абітурієнтів та їх батьків. Слід зазначити, що Генеральний директор компанії IBS Education, Олександр Павленко викладає в нашому університеті дисципліну «Маркетинг» та є здобувачем кандидатського ступеня з економічних наук на кафедрі економічної кібернетики та маркетингу.

Підготовка та участь у конференції Київського національного університету технологій та дизайну проходили при всебічній підтримці ректора, академіка НАПН України Івана Михайловича Грищенко. Керівником та ідейним натхненником заходу стала проректор з освітньої діяльності, д.т.н., професор Світлана Степанівна Гаркавенко. Технічною підтримкою і логістичним супроводом участі Університету керував проректор з науково-педагогічної та міжнародної діяльності, д.т.н., професор Віталій Васильович Чабан. Оформленням стенду та організацією всіх підготовчих робіт займався начальник відділу маркетингових комунікацій Сергій Володимирович Чудовський.

Слід зауважити, що наш університет був представлений надзвичайно креативно і сучасно. На двох великих екранах постійно демонструвався відео-ролик про насичене подіями життя університету, про факультети, спеціальності та освітні програми, які ми пропонуємо абітурієнтам; грала сучасна музика в стилі Lounge, на двох високотехнологічних стендах, які постійно рухались, як магнітом приваблюючи увагу відвідувачів, розташувалися кращі експонати від наших кафедр і факультетів.

На початку заходу на майданчику нашого університету зібралася величезна кількість відвідувачів - школярів та їхніх батьків, і саме перед ними виступила проректор з освітньої діяльності, професор Світлана Степанівна Гаркавенко. Вона дуже цікаво та креативно представила наш університет, розповівши про його досягнення, переваги навчання, рейтингові позиції, відомих випускників і створені умови для всебічного розвитку студентської молоді. Декан факультету економіки і бізнесу, д.е.н., професор Олександра Володимирівна Ольшанська, яка разом зі студентами факультету брала безпосередню участь у підготовчих заходах конференції, також привітала гостей нашого стенду і підкреслила переваги практикоорієнтованого навчання в КНУТД, можливості академічної мобільності студентів та отримання подвійного диплому в провідних європейських вишах.

Слід зазначити, що програма участі Університету у профорієнтаційній конференції полягала не тільки в презентації його досягнень і консультації відвідувачів щодо спеціальностей, за якими здійснюється підготовка на факультетах, але й в проведенні майстер-класів. Отже, на майданчику Київського національного університету технологій та дизайну було проведено два ворк-шопи від провідних викладачів. Перший ворк-шоп під назвою «Розбуди свою креативність» був представлений особисто Світланою Степанівною Гаркавенко, а також директором Студентського будинку моди к.т.н., доцентом Марією Івасенко та студентами факультету індустрії моди. Всі присутні були в захваті від того, як з простого паперу наші гості під керівництвом студентів змогли створити три образи французької дівчини. Суддями конкурсу виступили батьки наших школярів-учасників, які були досить справедливими і доброзичливими.

Другий ворк-шоп з управління продажами в туризмі, який носив креативну назву «Снігуронька в Єгипті» привернув не менше уваги наших відвідувачів. Проводила його к.е.н., доцент кафедри бізнес-економіки і туризму Валерія Володимирівна Костінець. Під час ворк-шопу гості нашого стенду, розділившись на три команди, намагалися відправити Снігуроньку на відпочинок в Єгипет або Туреччину, забувши поцікавитися вимогами свого клієнта, адже сонце і спека тому, хто зроблений зі снігу протипоказані. В цьому і полягає головна вимога до роботи справжнього турагента - поцікавитися бажаннями клієнта та його особливими вимогами.

Підсумовуючи, слід відзначити, що участь Київського національного університету технологій та дизайну в Першій профорієнтаційної конференції «Моя майбутня професія» було організовано на високому рівні, проведені ворк-шопи відрізнялися від інших університетів креативністю та цікавістю для майбутніх абітурієнтів, експозицію університету відвідали практично всі гості конференції, на майданчиках ворк-шопів одночасно перебувало близько 70 школярів та їх батьків. А це означає успіх і надію, що ця конференція допомогла привернути увагу великої кількості абітурієнтів до нашего Університету, зацікавити їх нашими спеціальностями та в підсумку вибрати КНУТД як пріоритетний заклад вищої освіти під час майбутньої вступної кампанії.

13.11.2018