КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ДНІ ФІЛОСОФІЇ В КИЇВСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

З метою  широкого залучення студентів  і професорсько-викладацького складу Київського національного університету  технологій та  дизайну  до багатства світової та національної філософської думки, пошуку  спільної  платформи  вирішення  глобальних  соціокультурних  перетворень,  сприяння  поширенню  філософських знань та  нових  наукових  ідей за  ініціативою кафедри  філософії, політології та українознавства в Університеті були проведені Дні філософії в рамках відзначення Всесвітнього дня  філософії.

12 листопада  2018  року  відбулась студентська конференція з філософських наук, в якій  взяли участь 49 студентів.  В рамках  конференції  працювали дві  секції: «Сковородинські читання: «Пізнай  себе»» та «Філософія:  історія  становлення  та актуальні  проблеми сьогодення».

Прагнучи гідно відзначити у 2022 році 300-літній ювілей великого українського мислителя-мудреця, педагога, філософа, поета, композитора, музиканта, культурно-освітнього подвижника Григорія Савовича Сковороди на всеукраїнському й міжнародному рівнях та задля популяризації його багатої духовно-педагогічної спадщини серед освітян, учнівської, студентської молоді й широкого суспільного загалу Міністерство освіти і науки України запровадило з 2017 року Всеукраїнські Сковородинські навчання “Пізнай себе”, зініційовані Українським фондом культури.

Проведення «Сковородинських читань: «Пізнай  себе»» стало доброю традицією в  нашому університеті.

Студенти-першокурсники мали  можливість долучитися до  експозиції книжкової  виставки  з філософії, що була організована Науково-технічною  бібліотекою  КНУТД. Директор бібліотеки Жменько  О.В. ознайомила молодь з новими надходженнями з філософських наук та рідкісними виданнями.

 

Для  студентів  факультету  «Дизайн»  було  проведено Інтерактивне  заняття  з  філософії  успіху, в рамках  якого студенти змогли  оцінити себе  з позиції вчорашнього, сьогоднішнього та завтрашнього дня,  визначити свої  сильні  сторони та  зрозуміти що  стоїть  на заваді успіху, отримали  практичні  навички. Коучери: доц. Кадлубович Т.І., Черняк Д.С.

15 листопада 2018 року  працювала  філософська  кав’ярня. Ідея  філософської  кав’ярні  належить М. Соте, що почав  збирати  друзів  у своєму  кафе-філо щонеділі для  обговорення різних  ідей та теорій на дружньому  громадському  форумі.  Не зважаючи на прохолодний та  похмурий  день, було створено   доброзичливу, дружню атмосферу та  за  філіжанкою  кави  викладачі кафедри, аспіранти університету та запрошені колеги з інших навчальних закладів обговорили   питання дослідження проблем  гуманітарних наук. Кафедра презентувала наукові роботи та методичні розробки  своїх  співробітників.

19.11.2018