КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Презентація спеціальностей і освітніх програм Університету на форумі «ПроПрофесії»

З метою профорієнтаційної роботи науково-педагогічні працівники університету взяли участь у форумі «ПроПрофесії» 24 листопада 2018 року в НСК «Олімпійський».

Підготовка та участь у форумі Київського національного університету технологій та дизайну проходили при всебічній підтримці ректора, академіка НАПН України І.М. Грищенко. За сприяння проректора з науково-педагогічної та міжнародної діяльності В.В. Чабана, проректора з навчально-виробничих питань та розвитку В.А. Товстика, начальника відділу ІОЦ В.В. Стаценко, начальника відділу маркетингових комунікацій С.В. Чудовського було обладнано експозицію університету з демонстрацією відеороликів про КНУТД та його підрозділи на плазмовій панелі.

«ПроПрофесії» – це профорієнтаційний проект для школярів, який включає лекції, майстер-класи, тренінги та інші заходи з метою допомоги підліткам зрозуміти специфіку різних професій і зробити свідомий вибір свого майбутнього. За даними компанії-організатора форуму Київського молодіжного центра Київської міської державної адміністрації на ньому було зареєстровано понад 300 відвідувачів – майбутніх абітурієнтів та їх батьків.

На форумі були присутні школярі м. Києва та Київської області, батьки, які цікавились освітніми послугами КНУТД. Дівчата запитували про професію дизайнера, юриста, хлопці більше цікавились комп’ютерними науками та фахом економічного спрямування.

Програма участі Університету у профорієнтаційному форумі полягала не тільки в презентації його досягнень і консультації відвідувачів щодо спеціальностей, за якими здійснюється підготовка на факультетах, а й в проведенні майстер-класів, воркшопів.  Під час форуму викладач кафедри рисунку та живопису Руденко А.М. демонстрував можливості створення художнього портрету у присутності відвідувача.

Викладачі кафедри дизайну Скляренко В.А., Кабанов І.Г. демонстрували можливості портретної фотозйомки за допомогою цифрової фотокамери.

Кафедра ергономіки і проектування одягу провела два воркшопа з виготовлення аксесуарів з бісеру, які зацікавили не лише майбутніх студенток, а й їхніх батьків.

Асистенти кафедри дизайну інтер’єру та меблів Шмельова О.Є., Агліуллін Р.М. демонстрували майбутнім абітурієнтам можливості комп’ютерного моделювання інтер’єру, кафедра художнього моделювання костюму обладнала експозицію моделями з колекцій студентів – переможців міжнародного конкурсу «Печерські каштани».

Участь Київського національного університету технологій та дизайну в форумі «ПроПрофесії» була організована на високому рівні, проведені майстер-класи, воркшопи та живе спілкування приваблювали майбутніх абітурієнтів, експозицію університету відвідали практично всі гості форуму, цікавились нашими освітніми програмами, залишали свої координати, долучались до сторінок нашого університету у соціальних мережах. Маємо надію, що цей захід допоміг привернути увагу великої кількості абітурієнтів до нашого славетного Університету.

30.11.2018