КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

«Economics day у КНУТД» як креативна форма взаємодії Університету зі школами та коледжами

Наприкінці листопада за ініціативою факультету економіки та бізнесу у Київському національному університеті технологій та дизайну вперше відбувся масштабний профорієнтаційний захід для школярів та студентів «Economicsday у КНУТД». Головною ідеєю заходу було представлення економічних спеціальностей Київського національного університету технологій та дизайну, ознайомлення учнів та їх батьків зі значними досягненнями та історією Університету, надання їм можливості побачити все,  так би мовити, зсередини – сучасні профільні навчально-наукові лабораторії та класи, відвідати музей та поспілкуватись з викладачами та студентами.

Саме з екскурсії Університетом і розпочався День економіки в КНУТД для більше, ніж 100 школярів, які завітали в наш університет разом з батьками та вчителями  на запрошення професорсько-викладацького корпусу факультету економіки та бізнесу. Слід зауважити, що крім учнів київських шкіл, на захід завітали й школярі та студенти коледжів з інших регіонів України, які дізнались про захід і були запрошеними на нього через соціальні мережіFacebokта Instagram.

  

Слід особливо відзначити, що підготовка та проведення заходу відбувались за сприяння та підтримки ректора Університету, академіка Івана Михайловича Грищенка, проректора з освітньої діяльності, професора Світлани Степанівни Гаркавенко, проректораз науково-педагогічної та міжнародної діяльності, професора Віталія Васильовича Чабана. А отже й захід пройшов на високому організаційному рівні та був забезпечений всім необхідним технічним обладнанням. В актовому залі І корпусу на двох великих екранах демонструвались відеоролики про наш університет та презентації освітніх програм факультету економіки та бізнесу. Наші гості мали можливість поспілкуватись та сфотографуватись у фотозоні з викладачами та студентами, а також пригоститись гарячими напоями та смаколиками у фойє актової зали перед початком заходу.

 

 

Програмою профорієнтаційного заходу «Economicsday у КНУТД» було передбачено проведення ворк-шопу «Як стати FEBMENта FEBGIRL», концерт «Клан ФЕБіо», підготовлений силами студентів факультету економіки та бізнесу та розіграш призової лотереї для наших гостей.

Зі вступним словом та привітанням гостей  свята уКиївському національному університеті технологій та дизайну виступила декан факультету економіки та бізнесу, професор Олександра Володимирівна Ольшанська. Вона ознайомила присутніх зі славетною історією Університету та значними досягненнями його професорсько-викладацького колективу. Від студентів факультету з вітальним словом виступив голова студентського самоврядування Артем Притуленко.

 

А потім декан факультету запросила завідувачів кафедр представити свої спеціальності та освітні програми у вигляді майстер-класів, ворк-шопів та презентацій. Кожна кафедра підготувала свої презентації, які пройшли надзвичайно цікаво, креативно та динамічно.

 

 

 

 

Слід зауважити, що на заході були присутні і представники бізнесу та роботодавців. Зокрема перед присутніми виступив власник одного з провідних туроператорів автобусних турів в Україні DAV-club, співвласник компаній «CruiseClub» та «Клуб найкращих подорожей» ДавидПілоян, який розказав про свою співпрацю з кафедрою бізнес-економіки та туризму КНУТД та підкреслив, як важливо для студентів вже під час навчання проходити практику та стажування на підприємствах та в бізнес-структурах для отримання практичного досвіду.

Перед присутніми виступив секретар приймальної комісії факультету економіки та бізнесу, старший викладач кафедри менеджменту Максим Анатолійович Ткаченко, який повідомив про особливості вступної кампанії 2019 року та відповів на запитання присутніх щодо різних аспектів підготовки до вступу.

А потім розпочався святковий концерт. Студенти нашого Університету підготували гостям справжній сюрприз – їх виступи були настільки професійно підготовленими, яскравими та незабутніми, що важко було сказати, що виступають не справжні артисти. Особливо слід відмітити, що в концерті брали участь й іноземні студенти, які навчаються на факультеті економіки та бізнесу. Вони виконали запальну лезгинку для наших гостей.

 

 

 

 

Після концерту відбувся розіграш лотереї, із залу запросили одного із гостей, який витягнув щасливі номери лотерейних білетів. У якості призів було підготовлено фірмові світшоти з вишивкою FEBMENта FEBGIRL, а також новорічні солодкі подарунки. Наприкінці заходу кожний із гостей отримав маленький солодкий подарунок від організаторів заходу.

Сподіваємось, що свято вдалось.Наші гості у такій креативний спосіб дізнались про університет та освітні програми факультету економіки та бізнесу, і ми маємо всі підстави чекати на них під час вступної кампанії 2019 року. До нових зустрічей на «Economicsday в КНУТД»!

 

 

 

04.12.2018