КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

З турботою про майбутніх абітурієнтів

З метою допомоги старшокласникам у виборі майбутньої професії 20 грудня 2018 року в аудиторії       4-0104 та холі навчального корпусу № 4 Київського національного університету технологій та дизайну був проведений майстер-клас на тему «Особливості портретної фотозйомки з використанням штучних джерел світла». Організаторами заходу виступили кафедра дизайну КНУТД і Київський молодіжний центр при Київській міській державній адміністрації.

Викладач кафедри дизайну, член Національної спілки фотохудожників України Валерій Олександрович Скляренко розповів про основи створення фотопортрета: схеми розташування джерел світла, композиційні рішення, особливості роботи з фотомоделями. На прикладі кращих фоторобіт студентів кафедри дизайну та учасників Міжнародного студентського фотоконкурсу «Гаряча Крига» були продемонстровані різні підходи при портретній фотозйомці, проаналізовані типові помилки, надані професійні поради.



Другу частину майстер-класу було присвячено зйомці в імпровізованій фотостудії, де учасники самі мали можливість працювати з фотокамерою та позувати в якості моделей. Вони створювали образи, експериментували з оптикою, знаходили бажаний ракурс і точку зйомки.

 

Усім учасникам майстер-класу надіслані їх роботи і фотопортрети.

  

Це був цікавий творчий процес, що захопив усіх, а також дозволив молоді ознайомитись з професією фотодизайнера.


28.12.2018