КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Нам є чому вчитись і що пропонувати

Освітяни трьох країн здійснюють спільну програму вищої освіти в Україні

 

В КНУТД завершив роботу Міжнародний семінар із запровадження спільних програм вищої освіти в Україні. Його мета: сприяння партнерству між університетами України, Великої Британії та Литви через запровадження спільних програм та спільних проектів з розвитку університетського потенціалу.

Другий день роботи його учасники присвятили презентації університетів і тренінгам. Представляючи КНУТД його ректор академік НАПН України Іван Грищенко наголосив, що КНУТД – унікальний. Оскільки, по-суті став не лише навчальною, але й науково-дослідною базою індустрії моди. В університеті багато роблять для інтеграції в Європейський освітній простір. Водночас працівники університету плідно працюють задля зміцнення економіки держави, свідченням цього – три державні премії в галузі науки і техніки. То ж студентів тут готують на прикладі найсучасніших здобутків науки і техніки, які вони впроваджуватимуть у життя. А їх навчається десять тисяч. Випускники КНУТД несуть отримані знання в 71 країну. Характерно, що за останні роки кількість іноземних охочих здобути освіту в КНУТД зросла вдвічі. А Китай запропонував відкрити у них коледж, в якому викладатимуть професори КНУТД.

Дякуючи зарубіжним колегам за партнерство, Іван Грищенко зазначив, що університет готовий запропонувати їм інноваційні освітні програми з дизайну, електроніки та електромеханіки, фармації й інших спеціальностей.

Цікавими були повідомлення представників Тернопільського державного медичного університету, Національного авіаційного університету, Національного університету «Острозька академія», Харківського національного економічного університету. Зокрема, в Харківському університеті діє сім програм подвійного диплома, а 25 дисциплін викладають англійською мовою.

Підбиваючи підсумки роботи, академік НАПН України Іван Грищенко щиро подякував організаторам семінару. Він зазначив, що в освітян трьох держав мета одна: підвищення якості освіти. Досягти її уныверситети зможуть за активної участі держави і роботодавців. Тобто студент має бути впевненим, що матиме роботу за спеціальністю.

 

 

 

09.02.2019