КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Тренінги з розвитку підприємницьких навичок у студентів у рамках реалізації міжнародного Проекту від Британської ради «Creative Spark»

У рамках реалізації міжнародного Проекту від Британської Ради «Creative Spark», який спільно впроваджується Київським національним університетом технологій та дизайну та Саутгемптонським університетом з Великої Британії, за ініціативи факультету економіки та бізнесу було запрошено власників та представників бізнесу для проведення тренінгового циклу для майбутніх фахівців. Слід зазначити, що однією із стратегічних цілей Проекту є розвиток підприємницького потенціалу здобувачів вищої освіти українських університетів.

 

Наймасштабнішим із циклу став тренінг від національного тренера компанії Microsoft Ukraine, випускниці факультету економіки та бізнесу Ляни Аванесян на тему «Сучасні технології в бізнесі та житті», який зібрав студентів факультетів Економіки та бізнесу, Мехатроніки та комп’ютерних технологій та Навчально-наукового інституту інженерії та інформаційних технологій КНУТД. Особисте спілкування із спікером тренінгу Ляною Аванесян надало розуміння розвитку компетенцій та підприємницьких навичок, необхідних у сфері ІТ.

  

Цікавим та дуже корисним був ворк-шоп для студентів від випускниці факультету економіки та бізнесу КНУТД, власниці успішного бізнесу Яни Волкової за темою «Відкриття власної справи: дорога до успіху». Яна Волкова розповіла про створення власного підприємства у галузі торгівлі медичним обладнанням. Основний наголос вона зробила на розкритті питань матеріальних витрат та особливостей ведення бізнесу з бюджетними підприємствами та організаціями. Активна студентська аудиторія була зацікавлена даною темою, як результат власниця бізнесу запросила двох студентів на стажування у свою компанію.

 

Надзвичайно корисною, цікавою та пізнавальною стала психологічна бізнес-гра «12 ВАЛ» під керівництвом досвідченого бізнес-тренера Ксенії Моцної. 12 Валів – це дванадцять компетенцій, якими повинна володіти сучасна успішна ділова людина. Гра була дуже насиченою. Упродовж чотирьохгодинного тренінгу учасники визначили свої сильні та слабкі сторони за 12 параметрами (Валами) ефективної бізнес-діяльності, знайшли свій індивідуальний спосіб успішного вирішення складних професійних та життєвих задач, усвідомили причини невдач та необхідність досягнення цілей саморозвитку; з’ясували особливості та стратегії поведінки людини на роботі і в колективі.

 

Практичний тренінг на тему: «Тривалість життя українців: Погляд фінансиста» від бізнес-тренера Руслана Сергєєва було присвячено здоровому способу життя та небезпекам для здоров’я людини, пов’язаним зі шкідливими звичками. Тренер розповів про українську статистику смертності та порівняв її зі статистикою розвинених країн, ознайомив присутніх з фінансовими наслідками шкідливих звичок для окремої людини та суспільства в цілому. Він запропонував методику дотримання здорового способу життя та її фінансове обґрунтування.

Інтерактивна лекція для студентів «Мрій та досягай» від тренера з особистого розвитку Олени Гончарової розкрила ефективні засоби розв’язання проблем постановки цілей, управління часом та спілкування, від чого залежить багато аспектів повсякденного життя, зокрема успіхи на роботі та навчанні, уміння адаптуватись в колективі і навіть самооцінка. Основне завдання тренінгу полягало в гармонізації особистості, подоланні внутрішніх перешкод, що заважають ефективному самовизначенню, використанню внутрішніх ресурсів, розвитку творчого потенціалу.

 

Досить актуальною подією став тренінг на тему «Як організувати успішний бьюті-бізнес» від  Марини Вілецької, яка є директором мережі навчальних центрів, власницею салонів краси, практикуючим тренером і взагалі дивовижно талановитою і багатогранною особистістю. Під час тренінгу студенти дізнались, що сьогодні у західних країнах досить активно обговорюються критерії успішного салону краси, сучасні проблеми власників і управлінців, причини їх виникнення та шляхи вирішення. Марина Вілецька ділилася власним досвідом та окремими «фішками» зі збільшення продажів у салонах краси. Тренінг відбувся у формі жвавого діалогу та викликав значний інтерес у студентства.

 

Бізнес-тренер Антоніна Кураєва провела для студентів ФЕБ практичний тренінг на тему «Маркетинг В2В». Вона поділилася власним досвідом практичної діяльності у сфері маркетингу в ІТ та надала студентам декілька кейсів із досвіду вітчизняного бізнесу для вирішення їх методом «мозкового штурму». Кожен кейс викликав жваву дискусію серед студентів під час вирішення їх проблематики. Тренінг був корисний для студентів всіх спеціальностей факультету. Наші студенти продемонстрували обізнаність в можливостях використання пошукових сервісів, соціальних мереж та інформаційних технологій для досягнення тієї чи іншої мети бізнесу.

Студенти нашого університету щиро вдячні усім запрошеним підприємцям та тренерам за отримані знання та цікаві заняття та висловлюють побажання, щоб такі заходи в стінах університету відбувались якомога частіше.

14.03.2019