КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Будні практики студентів кафедри дизайну

Кожен рік викладачі кафедри дизайну багато спілкуються зі своїми колегами та партнерами з приводу пошуку цікавих баз практики для студентів, які опановують різні спеціалізації: фотовідео-, web-, motion- і промисловий дизайн. Шлях до цих професій полягає в отриманні компетенцій, що мають здобути майбутні фахівці під керівництвом професіоналів.

Цьогорічна практика студентів кафедри дизайну розпочалася з відвідування Києво-Печерської лаври - православного монастирського комплексу у Києві, одного із найбільших центрів духовної культури України і світу. Студентів ознайомили з основними пам'ятками і спорудами архітектурного ансамблю лаври, з унікальним ландшафтом, що формує силует Києва з боку Дніпра. Цікавість надихнула студентів на цикли фото- та відеозйомок, поповнила знання та нагадала історичні факти, на які слід було звернути особливу увагу.

 

Також наші студенти проходили практику у Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришка. Оранжерея ботанічного саду - це те різнобарвне місце, де зібрані численні дива природи з усього світу. Усіх порадувала масштабна експозиція, що включає понад 80 видів орхідей та азалій з Південно-Східної Азії, Америки, Африки та Австралії. Екскурсія видалася всім змістовною, пізнавальною та яскравою.

 

Національний музей народної архітектури та побуту України «Пирогово» знаходиться у південній частині Києва. На території музею зосереджено 275 архітектурних експонатів народного будівництва XVI-XX ст. Садиби з сільськими хатами й господарськими будівлями сформовані з документальною достовірністю та згруповані відповідно до особливостей планування поселень того чи іншого історико-етнографічного регіону. У фондах музею зберігається понад 70 тисяч предметів побуту, творів народного мистецтва, знарядь праці. Найцікавішими експонатами обладнано інтер'єри будівель. Традиційно студенти із зацікавленістю проводять тут фото- та відеозйомки.

 

Багатожанрова фотосесія пройшла у козацькому селищі «Мамаєва Слобода», об'єкти якого відтворюють українську історію, відроджують самобутність народних традицій, звичаїв, обрядів, ремесел і забутих трудових навичок. Студенти поставились творчо до ознайомлення з цією локацією.

 

Багато цікавого та яскравого пощастило побачити і зафіксувати студентам на ВДНГ, де проходили заходи, що пов'язані з народними традиціями - Масляний тиждень.

 

 

 

А ще студенти були на практиці в музеї Медуз і в музеї Української діаспори. Яскраві фотороботи є свідченням піднесеного настрою та отриманого натхнення у студентів кафедри дизайну під час практики.

Велика подяка партнерам і колегам нашого університету!

19.03.2019