КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

«Я маю право! Правильний вибір України.»

21 березня 2019 року студенти факультету підприємництва та права під керівництвом в.о.завідувача кафедри приватного та публічного права Телестакової А.А. та науково-педагогічних працівників кафедри проф. Ковальчук А.Ю. та доц.Коваль О.М. відвідали правову зустріч «Правильний вибір» у національному інформаційному агентстві УКРІНФОРМ у ході реалізації правопросвітницької кампанії Міністерства юстиції України «Я маю право голосу!», щодо захисту виборчого права українців під час президентських виборів 2019 року.


Під час зустрічі відбулося обговорення основних тенденцій виборчої кампанії 2019 року в Україні та можливих провокацій та способів їх запобігання.


На думку організаторів, одним із факторів пасивності молоді у виборах є саме низький рівень обізнаності у виборчому праві й можливостях громадян.

«Сподіваюсь, що українці отримають від цієї кампанії знання, яким чином реалізувати своє право на вибір і як його захистити. Та найголовніше – усвідомлено прийняти рішення і відповідально обрати власних представників» - зауважив начальник столичної юстиції Станіслав Куценко.


Також, співробітники столичної юстиції проконсультували учасників щодо найбільш поширених питань: як перевірити себе у списках виборців онлайн; на виборчій дільниці за місцем голосування (але не раніше 23 березня; що робити якщо вас немає в реєстрі і т.д.

Виборчі дільниці працюватимуть: 31 березня з 8:00 до 20:00 за місцевим часом.

Захищайте свої права разом з Мін’юстом!

22.03.2019