КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД разом з Unicheck перевірятиме наукові роботи на ознаки плагіату

Відтепер Київський національний університет технологій та дизайну разом з Unicheck перевірятиме наукові роботи на ознаки плагіату за допомогою онлайн-сервісу Unicheck, який вже успішно використовують понад 120 українських ЗВО та 1,5 млн. користувачів у всьому світі.

Відповідний договір, що надає можливість доступу до сервісу Unicheck, був підписаний між КНУТД та компанією ТОВ «Антиплагіат» (Unicheck Україна) 14 лютого 2019 р.

26 березня 2019 року під головуванням проректора з науково-педагогічної та міжнародної діяльності КНУТД, д.т.н., проф. Чабана Віталія Васильовича був проведений навчальний семінар за участі директора компанії ТОВ «Антиплагіат» (Unicheck Україна) Андрій Сідляренко.

Можливості сервісу онлайн-пошуку плагіату Unicheck було представлено секретарями спеціалізованих Вчених Рад та редакторами наукових видань. Голова Unicheck Україна під час тренінгу  продемонстрував функціональні можливості сервісу, зазначивши, що він може працювати з текстами на 22 мовах у різних форматах (PDF, DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX, ODT, ODS, ODP, RTF, PAGES, TXT, HTM, HTML, Google Docs via Google Drive), а для перевірки однієї сторінки тексту до необхідно 20 секунд. Детально були розглянуті базові можливості користувача системи, засоби адміністрування, інструментарій перевірки та збереження звітів.  Сервіс Unicheck дозволяє працювати  з цитатами та списком використаної літератури, розпізнавання підміни символів іншою мовою.

Місія Unicheck – підвищити якість освіти в Україні за рахунок впровадження принципів академічної доброчесності в університетську культуру та покращення академічної мотивації студентів та викладачів. Задля її реалізації проводяться конкурси з академічної доброчесності, готуються методичні посібники з академічної доброчесності, та проводяться для ЗВО України заходи щодо покращення якості написання академічних та наукових робіт, а  на початку квітня 2018 року ТОВ «Антиплагіат» (Unicheck)  та  Міністерство освіти і науки України уклали Меморандум,  згідно до якого українські виші отримали можливість найближчі 7 років безкоштовно використовувати надсучасний сервіс перевірки наукових робіт на плагіат.

01.04.2019