КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Налагодження співпраці з бізнес-структурами на виставці Deluxe Travel Market та 25 Туристичній виставці UITT: «Україна – Подорожі та Туризм»

Викладачі та студенти факультету економіки та бізнесу Київського національного університету технологій та дизайну взяли участь у роботі двох важливих подій в житті туристичної спільноти України – виставці елітних подорожей Deluxe Travel Market та 25 Туристичної виставки UITT: «Україна – Подорожі та Туризм», які відбулись наприкінці березня в Києві. Виставка для професіоналів туристичного бізнесу Deluxe Travel Market пройшла у форматі зустрічей B2B, учасниками якої цього року стали п'ятизіркові готелі, туроператори, що надають послуги категорії «люкс», а також компанії, що спеціалізуються на оренді яхт, вілл, автомобілів і приватних літаків.

Організаторами виставки Deluxe Travel Market було особисто запрошено викладача кафедри бізнес-економіки та туризму та, водночас, керівника туристичної компанії - к.е.н., доцента кафедри бізнес-економіки Костинець Валерію Володимирівну, яка представляла наш Університет та провела цілий ряд бізнес-зустрічей з представниками грецьких готелів «Aldemar» та «Grecotel», а також з турецькими готельєрами «D Maris», «Starlight», «Papillon», на яких було обговорено питання майбутньої співпраці  Університету та даних готельних мереж щодо проходження стажування та працевлаштування студентів, які навчаються на освітній програмі «Туристичний бізнес» факультету економіки та бізнесу.

Не менш важливою подією весни стала 25 Туристична виставка UITT: «Україна – Подорожі та Туризм», яку відвідали студенти 3 та 4 курсів, факультету економіки та бізнесу, які навчаються за освітньою програмою «Туристичний бізнес» у супроводі к.е.н., доцента кафедри бізнес-економіки та туризму Костинець Валерії Володимирівни.

 

У діловій програмі туристичної виставки було передбачено ряд практичних профільних заходів, відвідування яких дозволило студентам набути відповідних професійних компетентностей. Так, студенти 3 та 4 курсів груп БМТБ-1-16 та БМТБ-1-15 Юлія Тимошенко, Марина Панченко, Вікторія Тригуб, Ірина Селюк, Юлія Мовчан, Олександр Шевцов, Андрій Дуплік та Анастасія Шевель взяли участь у практичних семінарах, присвячених організації різних видів туристичних продуктів відповідно до географії туристичних напрямків. Організаторами заходів виступили відомі українські туроператори «Артекс’94», «Anex Tour» та «Coral Travel». Під час майстер-класів студенти отримали важливу інформацію стосовно самої країни, регіонів відпочинку, рекомендованих готелів та інших практичних нюансів, необхідних для ефективної діяльності майбутніх фахівців туристичного бізнесу.

  

У свою чергу, студенти 3 курсу групи БМТБ-1-16 Катерина Подобна, Руслана Ємець, Валентина Комар, Євгенія Гордєєва та Валерія Городецька відвідали туристичний ворк-шоп «Представлення туристичних продуктів Запоріжжя», організатором якої виступила Запорізька міська рада, відділ іміджевих проектів та маркетингу управління туризму департаменту культури і туризму. Після проведення презентації наші студенти висловили власну думку стосовно місця України на світовому ринку туризму.

  

Студенти факультету економіки та бізнесу під час відвідування виставкових стендів мали змогу познайомитися з представниками туристичного ринку України та дізнатися про основні тенденції його розвитку.

   

Величезну зацікавленість  студенти, як майбутні фахівці з туристичного бізнесу, проявили у public talk: «Європейське майбутнє готельного бізнесу України. Податки, тарифи, державне регулювання», що відбулась під час виставки.

Безумовно, цікавий виставковий день подарував нашим студентам нові практичні знання та навички, а також позитивні емоції та гарний настрій!

08.04.2019