КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Презентація можливостей Програми Фулбрайта в Україні для студентів економічних спеціальностей КНУТД

У Київському національному університеті технологій та дизайну на початку квітня 2019 року за ініціативою кафедри фінансів та фінансово-економічної безпеки представники Програми iменi Фулбрайта в Україні виступили перед студентами старших курсів факультету економіки та бізнесу та надали їм інформацію щодо можливостей академічних обмінів для студентів економічних спеціальностей у системі міжнародної освіти.  

 

Програма імені Фулбрайта, спонсорована урядом США та адміністрована Інститутом Міжнародної Освіти (IIE), що цьогоріч святкує століття свого заснування, посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. Узасаднена ідеєю взаємодії та взаєморозуміння й уґрунтована на пізнанні та повазі до розмаїтого світу, вона успішно діє з 1946 року, нині - більш аніж у 160 країнах світу. За час існування Програми в Україні - з 1992 року - понад 1000 українців навчалися, стажувалися, проводили дослідження у США; більше 700 американців викладали в українських вищих навчальних закладах і займались науковою працею.

У 1999 випускники Програми імені Фулбрайта заснували Українське Фулбрайтівське товариство, що своєю діяльністю уприсутнює ідею Програми, активно упроваджує в життя фулбрайтівський досвід, набутий в американських університетах, зітканий з десятків, сотень різних напрацювань, досягнень й прагнень науковців, базований на живому спілкуванні «від людини до людини» й дискусійно-діалогічному обміні думками, досвід, що спонукає фулбрайтівців не тільки робити порівняння й ініціювати зміни, але й стати їх активними учасниками.

Знайомство з можливостям Програми імені Фулбрайта для студентів економічних спеціальностей нашого університету  проводила заступник директора, координатор програм обміну для молодих науковців і студентів  Інна Бариш.

Також студенти факультету економіки та бізнесу мали можливість послухати лекцію одного із випускників програми – Артема Корнецького щодо проблем та перспектив соціального підприємництва  як індикатора змін у глобальній економіці. 

 

16.04.2019