КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Пост-реліз ІІІ Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції «Сучасні детермінанти розвитку бізнес-процесів в Україні»

11 квітня 2019 року у Київському національному університеті технологій та дизайну за підтримки Британської Ради в рамках проекту «Creative Spark» відбулась ІІІ Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Сучасні детермінанти розвитку бізнес-процесів в Україні», яку було приурочено до заходів з нагоди святкування Дня факультету економіки та бізнесу КНУТД.

Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України, Київський національний університет технологій та дизайну за підтримки та участю:

  • Саутгемптонського університету (Велика Британія);
  • Центру наукової спадщини Азербайджану при Президіумі НАН Азербайджану;
  • Азербайджанського державного університету культури та мистецтв м. Баку;
  • Міжнародного університету туризму «Шовковий шлях» (Республіка Узбекистан);
  • Білоруського торговельно-економічного університету споживчої кооперації;
  • Вищої лінгвістичної школи м. Ченстохова (Республіка Польща);
  • Національного університету «Львівська політехніка»;
  • ДННУ «Академія фінансового управління»;
  • ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»;
  • Одеського національного економічного університету.

У роботі ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції взяли участь більше 100 науковців, викладачів, практиків, докторантів та аспірантів, які представляли наукові школи та напрями 15 закладів вищої освіти 8 країн світу, у тому числі Великої Британії, Польщі, Білорусі, Чехії, Азербайджану, Узбекистану, Грузії, України.

Метою проведення  конференції є репрезентація сучасних досліджень з актуальних проблем теорії та практики розвитку бізнес-процесів; професійне обговорення питань формування економічних умов інноваційного розвитку; обмін науковим та практичним досвідом розв’язання  конкретних  проблем підвищення ефективності бізнес-процесів у різних сферах функціонування економіки.

З вітальним словом до організаторів, учасників та гостей конференції звернулась проректор Київського національного університету технологій та дизайну, д.т.н., професор Гаркавенко Світлана Степанівна.

Світлана Степанівна привітала усіх присутніх з початком роботи Конференції, наголосивши на актуальності та важливості заходу в контексті необхідності підвищення конкурентоспроможності бізнесу та його модернізації на інноваційних засадах. У своєму виступі проректор зауважила, що використання сучасних інформаційних технологій надає  надзвичайно широкі можливості для спілкування та обміну думками науковцям та практикам, а отже Інтернет-конференція – це унікальна можливість для фахівців з різних міст України та зарубіжжя зібратись разом і обговорити актуальні питання розвитку бізнес-процесів як в Україні, так і в світі в цілому.

Модератором роботи  пленарного засідання Конференції виступила декан факультету економіки та бізнесу, д.е.н., професор Ольшанська Олександра Володимирівна.

З початком роботи конференції усіх учасників привітала ректор  Білоруського торговельно-економічного університету споживчої кооперації, д.е.н., професор  Лєбєдєва Світлана Миколаївна, яка підкреслила роль та значення даного заходу як для наукової спільноти, так і для фахівців-практиків.

Щирі вітання учасникам, гостям та організаторам конференції висловила Земфіра ханум Гаджиєва, керівник Центру наукової спадщини Азербайджану при Президії НАН Азербайджану, доктор історичних наук, професор.

Привітав учасників та гостей з початком роботи конференції та побажав всім продуктивної та плідної роботи доктор економічних наук, професор Тураєв  Баходир Хатамович, проректор Міжнародного університету туризму «Шовковий шлях» (м. Самарканд, Узбекистан).

На своєчасності та актуальності тематики платформ конференції у своєму вітанні учасникам та гостям конференції наголосив директор Інституту економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка», д.е.н., професор Кузьмін Олег Євгенович.

Щирі вітання учасникам та гостям конференції висловив проректор з наукової діяльності Одеського національного економічного університету, д.е.н., професор Ковальов Анатолій Іванович, побажавши всім присутнім продуктивної співпраці, творчої наснаги та наукових здобутків.

Учасників та гостей конференції привітав Абесадзе Рамаз Борисович, директор Інституту економіки Паата Гугушвілі Тбіліського державного університету імені Іване Джавахішвілі, доктор економічних наук, професор.

Під час роботи пленарного засідання ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні детермінанти розвитку бізнес-процесів в Україні» було заслухано доповіді провідних фахівців вітчизняних та зарубіжних вишів, які викликали жваву дискусію та зацікавленість учасників заходу.

З актуальними та цікавими доповідями виступили: Двуліт Зоряна Петрівна, д.е.н., доцент (Національний університет «Львівська політехніка»); Станасюк Наталія Степанівна, д.е.н., доцент (Національний університет «Львівська політехніка»); Харчук Вакторія Юріївна, к.е.н., доцент (Національний університет «Львівська політехніка»); Літвінов Олександр Сергійович к.е.н., доцент (Одеський національний економічний університет); Грінченко Раїса Володимирівна, к.е.н., доцент (Одеський національний економічний університет); Саюн Алла Олександрівна, к.е.н., доцент (Київський національний університет технологій та дизайну); Любіч Олександр Олексійович, Віце-президент ДННУ «Академія фінансового управління», академік Академії економічних наук України (АЕНУ),доктор економічних наук, професор; Сігуа Георгій Варламович, Голова представництва Торговельно-промислової палати Грузії в Україні; Дробязко Анатолій Олександрович, к.е.н, завідувач відділу ДННУ «Академія фінансового управління».

Після перерви роботу ІІІ Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції «Сучасні детермінанти розвитку бізнес-процесів в Україні» було продовжено у форматі об’єднаних платформ..

Результати наукових досліджень, представлені в матеріалах учасників Конференції, можуть бути використані Міністерством освіти і науки України, центральними органами виконавчої влади, регіонального управління, місцевого самоврядування та керівниками вищих навчальних закладів для розроблення соціально-економічної стратегії і тактики, обґрунтування комплексу заходів щодо забезпечення інноваційного розвитку бізнес-середовища та підготовки наукових і практичних рекомендацій.

За результатами роботи конференції буде видано збірник тез доповідей та заплановано підготовку колективної монографії.

У цілому ІІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Сучасні детермінанти розвитку бізнес-процесів в Україні» пройшла на високому науково-практичному та організаційному рівні, була достатньо інформативною та корисною, що неодноразово відзначалось у виступах учасників та гостей конференції. За результатами роботи прийнято Резолюцію ІІІ Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції «Сучасні детермінанти розвитку бізнес-процесів в Україні».

16.04.2019