КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Секція спортивного туризму при КНУТД запрошує студентів та викладачів до участі в гірських походах

Другий рік для студентів та викладачів КНУТД працює секція спортивного туризму. Секція активно співпрацює з туристичним клубом «Крокус» Федерації спортивного туризму України. Основна діяльність секції орієнтована на підготовку гірських спортивних походів різної категорії складності та на участь у змаганнях на першість України за спортивними походами.

Кожен навчальний сезон туристичним клубом планується 2-3 категорійні спортивні походи. Зазвичай, походи 1-2 категорії складності проводяться в Карпатах, 3-5 – в Румунії, Туреччині, Киргизії.

Основною умовою участі бажаючих у спортивному поході є фізична і технічна підготовка. Саме ці види підготовки можна отримати займаючись в секції. Учасники займаються фізичними тренуваннями два рази на тиждень.

 

Раз у два тижні на вихідних організовується виїзд за місто для тренувань на техніку гірського туризму.

Восени керівником та учасниками секції спортивного туризму  організовуються спортивно-оздоровчі заходи для студентів та викладачів – походи зі спортивним орієнтуванням в лісовій зоні на південь та північ від станції «Спартак» київської області.  

Взимку цього року студенти 1-го курсу КНУТД взяли участь у лижному поході в Карпати 1-ї категорії складності. Це була перша перевірка на витривалість в непростих зимових умовах, яку учасники з успіхом пройшли. Невдовзі вони отримають свої перші довідки про спортивний похід, які надають їм право подавати документи на 3й дорослий розряд зі спортивного туризму.

Секція спортивного туризму при КНУТД вже має свою традицію – святкувати свій День – зазвичай на вихідні в другій половині грудня. В цей день, на честь започаткування роботи секції, збираються новачки та досвідчені учасники походів, спортсмени зі званнями та представники Федерації спортивного туризму України, відбувається обмін досвідом, відео презентація походів попереднього року, обговорення планів на майбутнє.

Бажаючі прийняти участь у заняттях секції спортивного туризму можуть звертатися на кафедру фізичного виховання та здоров’я або до керівника секції, доцента кафедри дизайну інтер’єру і меблів Булгакової Тетяни Володимирівни, тел. (067) 7936114.

17.04.2019