КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 182 Технології легкої промисловості освітньої програми «Конструювання та технології швейних виробів»

В період з 15 по 17 квітня 2019 року відповідно до наказу МОН України № 1313 від 28.11.2018 р. у Київському національному університеті технологій та дизайну відбувся заключний тур Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю 182 Технології легкої промисловості освітньої програми «Конструювання та технології швейних виробів».

На урочистому відкритті 15 квітня 2019 року зі вступним словом до учасників звернулась голова оргкомітету олімпіади, проректор з освітньої діяльності Гаркавенко Світлана Степанівна. Також учасників привітали декан факультету індустрії моди Зубкова Людмила Іванівна та голова журі олімпіади, завідувач кафедри технології та конструювання швейних виробів Березненко Сергій Миколайович.

Особливою подією олімпіади цього року стала онлайн-участь студентки Гасюти Світлани із Вітебського державного технологічного університету (Республіка Білорусь), її керівників завідувача кафедри конструювання та технології одягу та взуття Бодяло Наталії Миколаївни та старшого викладача тієї ж кафедри Бондарєвої Олени Володимирівни.

Крім них до олімпіади були залучені 15 студентів із п’яти закладів вищої освіти України:

  • Хмельницького національного університету на чолі із завідувачем кафедри технології і конструювання швейних виробів Славінською Аллою Людвігівною та доцентом цієї ж кафедри Кулєшовою Світланою Геннадіївною;
  • АРТ Академія сучасного мистецтва ім. Сальвадора Далі на чолі із доцентом, заступником зав. кафедри дизайну одягу та аксесуарів Орловою Мілою Володимирівною;
  • Мукачівського державного університету на чолі із старший викладач кафедри легкої промисловості та професійної освіти Матвійчук Світланою Салманівною;
  • Київського національного університету культури і мистецтв на чолі із завідувачем кафедри дизайн одягу Пенчук Олександрою Петрівною;
  • Київського національного університету технологій та дизайну.

До складу журі увійшли представники п’яти ЗВО-учасників олімпіади.

Конкурсні завдання олімпіади виконувались учасниками протягом двох днів – 15-16 квітня.

Виконання завдання студенткою Вітебського державного технологічного університету (Республіки Білорусь) Гасютою Світланою.

Для більш ефективної роботи журі та висвітлення результатів олімпіади секретарем олімпіади асистентом кафедри конструювання та технології швейних виробів Лозовенко Світланою Юріївною створено сайт, доступний за посиланням https://sites.google.com/knutd.edu.ua/olimpiada.

Після плідного обговорення членами журі оцінено рівень підготовки студентів-конкурсантів.

17 квітня відбулося нагородження призерів олімпіади за спеціальністю 182 Технології легкої промисловості освітньої програми «Конструювання та технології швейних виробів».

Абсолютними переможцями за узагальнюючими показниками стали:

І місце – Петросян Давид Геннадійович (Київський національний університет технологій та дизайну);

ІІ місце – Дік Наталія Олександрівна (Хмельницький національний університет);

ІІІ місце – Желем Дарина Богданівна (Мукачівський державний університет)

Окрім дипломів переможці отримали цінні подарунки, розроблені спеціально для них українською дизайнеркою, засновником бренду «HELISSEN», асистентом кафедри технології та конструювання швейних виробів Альони Цимбал.

Вітаємо переможців і бажаємо всім учасникам наснаги, успіхів та професійного зростання!

19.04.2019