КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Круглий стіл «3D технології: майбутнє поруч»

З метою розвитку професійних якостей та практичних навиків студентів у сфері інженерії та автоматизації процесів проектування в рамках проекту Британської Ради «Creative Spark» в Україні факультетом Мехатроніки та комп’ютерних технологій університету за підтримки проектного офісу (пан Олег Шевченко)  та офісу міжнародного співробітництва (пані Олена Кизимчук) було проведено круглий стіл на тему «3D технології: майбутнє поруч».

В роботі круглого столу взяв участь пан Атул Бхаскар, професор Саутгемптонського університету (Велика Британія).

 

Круглий стіл відкрив декан факультету Мехатроніки та комп’ютерних технологій професор Микола Зенкін. Від ректора університету академіка Івана Грищенка він передав учасникам круглого столу вітання та побажання плідної праці.

 

Професор Атул Бхаскар розповів про сучасний стан та перспективи розвитку 3D технологій у світі та зокрема у Великій Британії. Окремо було наголошено на перспективі співпраці з науковцями факультету і стажуванні молодих вчених та студентів на сучасній технологічній базі Саутгемптонського університету.

Своє бачення розвитку 3D технологій в Україні та використання їх у навчальному процесі КНУТД, про перспективні розробки молодих вчених факультету доповідали представники кафедр комп’ютерно-інтегрованих технологій та вимірювальної техніки (магістрант Світлана Зенкіна), прикладної механіки та машин (доцент Олександр Манойленко), технології трикотажного виробництва – факультет індустрії моди (доцент Тетяна Єліна).

 

 

По закінченні круглого столу гостю університету було надано можливість ознайомитись з останніми розробками науковців і студентів факультету МКТ в галузі 3D технологій.

 

 

Зацікавленість спеціаліста викликала низка розробок кафедри Комп’ютерно-інтегрованих технологій та вимірювальної техніки, виконаних на сучасному світовому рівні із застосуванням оригінальних технічних рішень. Зокрема, створено новий матеріал складної структури, що може застосовуватися при виробництві захисних матеріалів (захист від випромінювань, бронежилетів прихованого носіння тощо).

Зустріч пройшла в теплій, дружній атмосфері і, сподіваємось, стане початком плідної науково-практичної співпраці науковців КНУТД та Саутгемптонського університету (Велика Британія).

21.06.2019