КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Міжнародні відзнаки викладача кафедри дизайну

У широко відомому за межами України центрі гончарного мистецтва – селищі Опішня на Полтавщині 28 червня 2019 року відбувся фінал Шостого міжнародного фотоконкурсу «Гончарні візії країни», що проводився у рамках фестивалю «ХІ Тиждень національного гончарного здвиження в Опішному».

З 2010 року Національний музей-заповідник українського гончарства та Інститут керамології, що є відділенням Інституту народознавства НАН України, проводять фотоконкурс «Гончарні візії країни». Це змагання професійних фотографів дає можливість відвідувачам ознайомитись з унікальними національними етнографічними виробами та історією українських керамологічних фотоматеріалів кінця XIX - початку XXI ст.

Щорічно фестиваль збирає багато культурологів, керівників художніх галерей, народних майстрів, яких об'єднує спільне захоплення вітчизняною давниною та бажання її увічнення.

У цьому році престижних нагород удостоївся старший викладач кафедри дизайну КНУТД, директор «Музею фотографії КНУТД» Потанін Станіслав Євгенійович, який отримав срібну медаль Міжнародного фоторуху «Образ без кордонів» (ISF – Image Sans Frontière) за фотороботу «Головне – труба» і диплом лауреата фотоконкурсу за роботу «З другом».

 

 

12.07.2019